FS:JSON

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
Deze gegevensWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Het betreft hier alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zoals gestructureerd als ongestructureerd zijn overgenomen van de pagina forumstandaardisatie.nl/standaard/JSON
Over de standaard
Beschrijving uitwisselen van datastructuren
Lijst status Aanbevolen
Uitleg
Nut JSON (JavaScript Object Notation) is een deelverzameling van de programmeertaal JavaScript.  De eenvoud van JSON heeft geleid tot een grote populariteit ervan, met name als een ‘light’ alternatief voor XML.
 
Werking Dit veld kan nog niet overgenomen worden van forumstandaardisatie.nl
Waarvoor geldt de verplichting
TrefwoordenInternet
Detailinformatie
BeheerorganisatieIETF
Uitstekend beheer
Specificatiedocumenthttps://tools.ietf.org/html/rfc7159
Volledige naamJavaScript Object Notation
VersionRFC 7159, Juli 2006
Inkoop
Aandachtspunten
Sjabloon-bestektekst
CPV-code(s)
Implementatie
Conformiteitstest
DomeinInternet & Beveiliging
Relatie met andere standaarden
Toelichting
Toetsingsinformatie
HulpmiddelenEr zijn verschillende online JSON validators en hulpmiddelen te vinden, ook voor de verschillende programmeerplatformen. Meer informatie over de standaard is ook te vinden via: http://www.ecma-international.org/publications/files/ECMA-ST/ECMA-404.pdf
Functioneel toepassingsgebiedDe omschrijving van het functionele gebruik van de voorziening Objectnotatie voor het uitwisselen van datastructuren. Bijvoorbeeld in webapplicaties die asynchroon gegevensWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Het betreft hier alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zoals gestructureerd als ongestructureerd ophalen van de webserver.
Organisatorisch werkingsgebiedHet domein (organisatorisch, taakvelden) binnen de overheid waarin het element (principe, standaard, voorziening..) wordt of kan worden toegepast. Bijvoorbeeld: gemeenten, provincies, waterschappen, Rijk, zorginstellingen, primair onderwijs.
Toelichting bij opname November 2016 is besloten om op de aanbevolen lijst de RFC 4627 uit juli 2006 te vervangen voor de RFC 7159 uit maart 2014.
Datum van aanmelding
Datum van besluit15-11-2016
Europese status (MSP)
Documentatiehttps://www.forumstandaardisatie.nl/sites/bfs/files/Advies%20update%20aanbevolen%20standaarden_19.pdf
Forum-Adviezen
Advies aan beheerder
Adoptieadviezen
Leveranciers