Gemeenschappelijke Overheidsarchitectuur GDI (introductie en overzicht)

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
logo NORA Gebruikersweek
Bijeenkomst op vrijdag 28 mei 2021, 10:00 - 10:45 uur, locatie: Web-ex.
Doel: Ontdek wat de Gemeenschappelijke Overheidsarchitectuur (GO) is en hoe GO zich verder gaat ontwikkelen
Doelgroep: Bestuurders, Strategisch adviseurs, (Enterprise) Architecten
Contactpersoon: Tom Peelen, nora@ictu.nl .
GO: architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. voor de GDI van de toekomst

DigiD, MijnOverheid, Digipoort en gegevensuitwisseling met basisregistraties zijn belangrijk voor dienstverlening aan burgers en ondernemers. Maar wat is nodig in de toekomst? De digitale overheid is zich voortdurend aan het verbeteren en daarvoor is een betere Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) nodig. De Gemeenschappelijke Overheidsarchitectuur (GO) is het bestemmingsplan van de GDI. De GO is ook een unieke en brede samenwerking van beleid, uitvoering en beheer. Architecten en bestuurders werken samen aan een nieuwe visie en kiezen welke afspraken, standaarden en voorzieningen daarvoor nodig zijn.

Luc Boss en Tom Peelen (programmabureau PL) geven een overzicht van de GO. Ze presenteren niet alleen waar ze nu staan en wat de vervolgstappen zijn, maar zullen ook duiden hoe en waarom jullie in de toekomst te maken gaan krijgen met de GO.

Voor wie dieper in de materie wil duiken is aansluitend aan deze sessie een meer interactieve deep-dive in de GO van 60 minuten.

Vorm

Presentatie in Webex, waarbij de gelegenheid is om in de chat vragen te stellen die plenair of in de chat beantwoord worden. Na afloop wordt de presentatie gedeeld via noraonline.