Gemeenschappelijke Overheidsarchitectuur GDI (introductie en overzicht)

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
logo NORA Gebruikersweek

Bijeenkomst op vrijdag 28 mei 2021, 10:00 - 10:45 uur, locatie: Web-ex.
Doel: Ontdek wat de Gemeenschappelijke Overheidsarchitectuur (GO) is en hoe GO zich verder gaat ontwikkelen
Doelgroep: Bestuurders, Strategisch adviseurs, (Enterprise) Architecten
Contactpersoon: Tom Peelen, nora@ictu.nl .
Presentatie en sfeerimpressie

De sessie was goed bezocht en het was duidelijk te merken dat de gastheren Tom Peelen & Luc Boss hun verhaal de laatste tijd regelmatig hebben gehouden in diverse organisaties en gremia. De presentatie (PDF, 1,99 MB) van deze eerste sessie gaf een goed basisbegrip van de Gemeenschappelijke Overheidsarchitectuur (GO) (PS: tegenwoordig GDI-Architectuur (GA)), maar de meeste deelnemers kwamen na de pauze terug om wat verder de diepte in te kunnen gaan.

NB: De presentatie zoals die nu is gepubliceerd voldoet (nog) niet aan onze toegankelijkheidseisen voor documenten. Ondervind je hier hinder van, neem dan even contact op via nora@ictu.nl, dan zoeken we alsnog een oplossing.

Oorspronkelijke sesssiebeschrijving

GO: architectuur voor de GDI van de toekomst

DigiD, MijnOverheid, Digipoort en gegevensuitwisseling met basisregistraties zijn belangrijk voor dienstverlening aan burgers en ondernemers. Maar wat is nodig in de toekomst? De digitale overheid is zich voortdurend aan het verbeteren en daarvoor is een betere Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) nodig. De Gemeenschappelijke Overheidsarchitectuur (GO) (PS: tegenwoordig GDI-Architectuur (GA)) is het bestemmingsplan van de GDI. De GO is ook een unieke en brede samenwerking van beleid, uitvoering en beheer. Architecten en bestuurders werken samen aan een nieuwe visie en kiezen welke afspraken, standaarden en voorzieningen daarvoor nodig zijn.

Luc Boss en Tom Peelen (programmabureau PL) geven een overzicht van de GO. Ze presenteren niet alleen waar ze nu staan en wat de vervolgstappen zijn, maar zullen ook duiden hoe en waarom jullie in de toekomst te maken gaan krijgen met de GO.

Voor wie dieper in de materie wil duiken is aansluitend aan deze sessie een meer interactieve deep-dive in de GO van 60 minuten.

Vorm

Presentatie in Webex, waarbij de gelegenheid is om in de chat vragen te stellen die plenair of in de chat beantwoord worden. Na afloop wordt de presentatie gedeeld via noraonline.