Help/Voorpagina

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
Screenshot voorpagina NORA met kleurkaders en cijfers.png

De voorpagina van de wiki is NORA online. Je komt hier terecht als je naar noraonline.nl gaat of in het menu klikt op de tekst Hoofdmenu.

Doel van de pagina[bewerken]

Deze pagina heeft drie doelen:

  • Nieuwe bezoekers uitleg geven over NORA en de wiki
  • Nieuwe en vaste gebruikers geleiden naar relevante pagina's
  • Vaste bezoekers wijzen op nieuws

Indeling van de pagina[bewerken]

Vaste wiki-onderdelen[bewerken]

Een aantal van de zaken die je in beeld ziet op de voorpagina zijn hetzelfde op alle pagina's binnen de wiki. Het gaat dan om het menu links (paarse kader in de schermafbeelding), de versieinformatie onder de titel (donkerblauwe kader) en de informatie over het aantal bezoekers en laatste bewerking onder aan de pagina (lichtblauwe kader). Uitleg over deze onderdelen staat op Help/Lezen.

Geel kader rechts: kennismodel en plaatsbepaling[bewerken]

Rechtsboven in de pagina is een vereenvoudigde versie te zien van het Kennismodel van NORA, dat alle architectuurelementen binnen de NORA definieert en de relaties er tussen beschrijft. Een klik hierop brengt je bij het volledige kennismodel.

1: Algemene informatie NORA, NORA wiki[bewerken]

Deze alinea's beschrijven de NORA, de rol van de wiki binnen de NORA gemeenschap en het verband met de website digitaleoverheid.nl/nora.

2-4: kaders met informatie[bewerken]

In elk kader staan tekst en links die doorverwijzen naar pagina's in de wiki.

5: Nieuws[bewerken]

Hier worden nieuwsberichten getoond die relevant zijn voor de bezoeker van de wiki. Dit zijn zowel wijzigingen en toevoegingen in de wiki als andere activiteiten of publicaties waar de NORA gemeenschap bij betrokken is. Je kunt alle nieuwsberichten en de agenda ook vinden op de pagina Actueel.