Personeel van externe partijen wordt beperkte toegang verleend tot beveiligde gebieden en faciliteiten

Uit NORA Online
ISOR:Personeel van externe partijen wordt beperkte toegang verleend tot beveiligde gebieden en faciliteiten / (Doorverwezen vanaf ISOR:Verzenden van waarschuwingen bij concrete beveiligingsrisico’s aan de relevante collega’s)
Ga naar: navigatie, zoeken
De BIO themadocumenten zijn levende documenten, die van tijd tot tijd een update krijgen. Wijzigingen die geïmplementeerd worden in Q4 2019:
  • Het BIO Thema logische toegangsbeveiliging is opgevolgd door BIO Thema Toegangsbeveiliging. Dit kader is ruimer dan alleen logische toegangsbeveiliging. Een deel van de inhoud van het oude thema komt terug in het nieuwe, de resterende pagina's vervallen en worden niet meer bijgehouden.
  • De Privacy Baseline krijgt een nieuwe versie.
Logo ISOR normen (een hangslot met de tekst ISOR norm)
Bovenliggende principe
Meer in normenkader èn aspect
Alle normen
Alle normenkaders
ISOR

Stelling

Personeel van externe partijen die ondersteunende diensten verlenen, wordt voor zover noodzakelijk alleen beperkte toegang verleend tot beveiligde gebieden of faciliteiten, die vertrouwelijke informatie bevatten; deze toegang moet worden goedgekeurd en bewaakt.


Bovenliggende principe(s)

Deze norm realiseert het privacyprincipe Fysieke toegangbeveiliging via de conformiteitsindicator passende toegangbeveiliging.

Grondslag