ITU (International Telecommunication Union)

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Organisatie.png
Naam: ITU (International Telecommunication Union)
Website: https://www.itu.int/en/Pages/default.aspx

De International Telecommunication Union (ITU) is het gespecialiseerde agentschap van de Verenigde Naties voor informatie- en communicatietechnologieën.


ITU is opgericht in 1865 om internationale connectiviteit in communicatienetwerken te vergemakkelijken, wijzen ze wereldwijde radiospectrum- en satellietbanen toe, ontwikkelen ze de technische normen die ervoor zorgen dat netwerken en technologieën naadloos op elkaar aansluiten, en streven ze ernaar de toegang tot ICT te verbeteren voor achtergestelde gemeenschappen over de hele wereld. Elke keer dat je via de mobiele telefoon belt, internet of een e-mail verzendt, profiteer je van het werk van ITU.


ITU zet zich in om alle mensen ter wereld met elkaar te verbinden - waar ze ook wonen en wat hun middelen ook zijn. Door hun werk beschermen en ondersteunen ze ieders recht om te communiceren.​


In overeenstemming met haar mandaat en de World Summit on the Information Society (WSIS)-resultatendocumenten, blijft de ITU een sleutelrol spelen bij de implementatie en follow-up van de WSIS.

Meer informatieAlle Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
ITU (International Telecommunication Union)Is gerelateerd aan

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Focus Group on Cloud Computing Technical Report Part 5 - Cloud security (Bron)Is gerelateerd aanITU (International Telecommunication Union)