Identificatie en registratie (I&R) Runderen (inclusief kalveren)

Uit NORA Online
Identificatie en registratie (I&R) Runderen (inclusief kalveren)
Ga naar: navigatie, zoeken


afbeelding van een silo met de tekst sectorregistratie.

Naam: Identificatie en registratie (I&R) Runderen (inclusief kalveren)
Inhoud: Runderen
Type: Sectorregistraties
Subtype: Dieren


Domein: Domein Landbouw natuur en voedselOrganisaties
Opdrachtgever: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK)
Bronhouder: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)


Over deze sectorregistratie is momenteel geen verdere detailinformatie beschikbaar. De informatie is afkomstig uit een wetsscan. Peildatum is 1 oktober 2014.

Inhoud

Runderen

Beschrijving

Rundveehouders moeten veranderingen in de veestapel zoals geboorte, import, export, aanvoer, afvoer, dood, slacht, noodslacht, vermissing, gevonden dieren en ruiming binnen drie werkdagen melden bij RVO.nl. Deze veranderingen worden geregistreerd in I&R-rund. Daarnaast moet elk nieuw geboren rund binnen drie werkdagen na de geboorte gemerkt worden met twee officiële I&R-oormerken. Om meldingen te kunnen doen, moet de verblijfplaats van de dieren geregistreerd zijn. Deze registratie vindt plaats op basis van het Uniek Bedrijfsnummer (UBN). Een UBN is een uniek nummer voor iedere locatie waar runderen worden gehouden. De rundveehouder registreert de locatie van dieren en de RVO.nl geeft deze locatie een UBN, die vervolgens in I&R rund geregistreerd wordt. 


InformatieBetekenisvolle gegevens.

Wettelijke grondslag:

Regeling identificatieHet bekend maken van de identiteit van personen, organisaties of IT-voorzieningen. en registratie van dieren