Internetconsultatie Open Standaarden met einddatum 2 september 2019

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
Zwart-wit icoon van man en vrouw met een tekstwolkje er boven, overgenomen van de website van het Forum Standaardisatie.
Internetconsultatie van het Forum Standaardisatie

Internetconsultatie Open Standaarden met einddatum 2 september 2019[bewerken]

maandag 22 juli 2019 - Het Forum Standaardisatie houdt van 22 juli t/m 2 september 2019 weer een openbare consultatie over open standaarden. De openbare consultaties bieden een mogelijkheid voor geïnteresseerden om mee te praten over de standaarden die het Forum Standaardisatie op de lijst open standaarden plaatst en de manier waarop hun toepassingsgebied beschreven wordt.

Iedereen die dat wil kan reageren via info@forumstandaardisatie.nl, met als einddatum 2 september. Uitzondering is de standaard OIDC, waarvoor de consultatietermijn verlengd is tot 16 september. Al het binnengekomen commentaar wordt teruggekoppeld aan de experts die het advies samenstelden en samen met het advies aangeboden aan de leden van het Forum Standaardisatie.

Zie voor meer informatie en inhoudelijke details www.forumstandaardisatie.nl/thema/openbare-consultatie. Met vragen of opmerkingen over de consultatie zelf kun je contact opnemen met Redouan Ahaloui (redouan.ahaloui@forumstandaardisatie.nl).

De openbare consultatie gaat over een aantal nieuwe adviezen m.b.t. verplichte en aanbevolen standaarden op de lijst van het Forum Standaardisatie gepubliceerd. Het gaat om het volgende;

Pas toe of leg uit

  • Plaatsing van de standaard GeoPackage (een bruikbare standaard voor uitwisseling van geografische informatie, o.a. in de context van het stelsel van (geo)basisregistraties) op de 'pas toe of leg uit'-lijst (voor in de set van Geo-standaarden)
  • Plaatsing van de standaard RPKI (standaard voor het tegengaan van omleiding van internetverkeer naar systemen van een niet geautoriseerd netwerk) op de 'pas toe of leg uit'-lijst
  • Plaatsing van de standaard GWSW (standaard voor eenduidig uitwisseling en hergebruik van gegevens in het stedelijk waterbeheer) op de 'pas toe of leg uit'-lijst

Aanbevolen Standaarden

  • Plaatsing van de standaard OIDC (een open en gedistribueerde manier om één authenticatiedienst naar keuze te kunnen hergebruiken op meerdere (semi)overheidswebsites en/of mobiele apps) op de lijst aanbevolen standaarden. Let op: voor OIDC is de consultatieperiode verlengd tot en met 16 september)

Functionele toepassingsgebieden opnieuw beschreven

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina.