Kennisdeling rond enterprise architectuur

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Deze pagina is een concept. Reacties via nora@ictu.nl of tekstvoorstellen in de wiki zijn welkom.

Deze pagina is bedoeld om tips, vragen, kennis en/of producten te delen die relevant zijn voor mensen die zich bezig houden met enterprise architectuur. Het is voorlopig opgezet om ruimte te bieden aan vervolgacties die voort komen uit de Meetup rond enterprise architectuur op de NORA Gebruikersdag 6 juni 2019.

Wil je iets delen op deze pagina, bewerk de pagina dan zelf (zie Help/Bewerken) of stuur een mailtje naar nora@ictu.nl. Wil je kennis delen die niet openbaar gedeeld mag worden, neem dan ook even contact op, dan kunnen we kijken wat de opties zijn die aansluiten bij je behoefte.

In de sessie genoemde wensen[bewerken]

Beautiful failures & Succesverhalen[bewerken]

Best practices[bewerken]

Beschrijving wat onder enterprise architectuur valt[bewerken]

De huidige definitie van Enterrpise-architectuur in NORA is:

Architectuur die de huidige en toekomstige organisatiehuishouding en het transformatiepad daartussen beschrijft (“van Ist naar Soll”).

Die begripsbeschrijving kan worden uitgebreid en/of voorzien van extra uitleg en een 'inhoudsopgave' van zaken die je vaak aantreft in een enterprise architectuur of die je zou willen aantreffen.

Bestaande architectuurproducten[bewerken]

Hier zouden we een lijst kunnen opnemen met links naar architectuurproducten van NORA 'dochters' of organisaties, die herbruikbaar zijn en/of ter inspiratie kunnen dienen voor andere enterprise architecten uit andere branches. Producten die nog niet digitaal beschikbaar zijn via het internet, maar waarbij de eigenaar geen bezwaar heeft ze op deze manier te delen, kunnen als pdf worden opgehangen in de NORA en zo aan deze lijst worden toegevoegd.

voorbeeldwebadres Beschrijving waarom je naar voorbeeldwebadres wil: wat is het en wie heeft het wanneer nodig?

Contactgegevens enterprise architecten van de diverse organisaties binnen de publieke sector[bewerken]

We kunnen in het kader van de AVG alleen persoonsgegevens delen met expliciete toestemming van de betrokkene. Vind jij het ok om met naam en werk-mailadres op noraonline genoemd te worden als enterprise architect van je organisatie? Geef dat dan per mail aan:

ik ben aanspreekbaar als enterprise architect.

Wil je wel gemaild kunnen worden, maar je mailadres niet vrijgeven? Maak dan een account aan op noraonline.nl via speciaal:aanmelden en zet de beschrijving waarover mensen je kunnen mailen op je gebruikersprofiel. Andere gebruikers kunnen je dan mailen door op je gebruikerspagina in het menu tools (rechtsboven naast het zoekvak) te klikken op 'Deze gebruiker e-mailen'. En we kunnen in deze lijst een link opnemen naar diezelfde optie, zodat ingelogde gebruikers je toch met één druk op de knop kunnen mailen. Zie Kan ik een mailtje sturen naar een andere NORA gebruiker? voor meer uitleg over deze optie, en geef je gebruikersnaam door aan NORA Beheer zodat we je aan de lijst toevoegen:

Zet mijn gebruikersnaam in de lijst met enterprise architecten