Meeloopdagen NORA Familie

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wil jij gluren bij de buren? Benieuwd wat iemand met dezelfde functie als jij tegenkomt bij een andere organisatie? Of juist benieuwd naar wat een ander soort architect doet? Geef je dan op voor de Meeloopdagen NORA Familie!

Opzet meeloopdagen architectuur[bewerken]

Tijdens een Meeloopdag loopt de architect van de ene organisatie letterlijk een dag(deel) mee met een collega uit een andere organisatie en vice versa. Doel is dat de collega’s (beter) inzicht krijgen in elkaars dagelijks werk. Het is een mooie laagdrempelige manier om van elkaar te leren.

Hoe werkt het?[bewerken]

Oktober 2024 organiseren wij voor de eerste keer de Meeloopdagen NORA Familie. We vragen NORA Familieleden om een plaats beschikbaar te stellen. Vervolgens publiceren we een lijst met deelnemende organisaties met het aantal beschikbare plekken en de architectuurfunctie (data-architect, solutionarchitect, domeinarchitect, enterprise architect, etc).

Zowel ontvangende organisaties als vragende architecten kunnen zich inschrijven voor zo'n uitwisseling via een mail naar nora@ictu.nl.

NORA Beheer matcht vraag en aanbod. We informeren beide partijen. Vervolgens neemt de aanvrager contact op met de ontvangende organisatie/architect om een geschikt moment in oktober af te spreken. In principe is dat 1 dag bij ontvanger en 1 dag bij de aanvrager. Het is de bedoeling dat de bezoekende architect die dag volledig meeloopt. Kies dus een dag waarop je interessante afspraken hebt, maar ook ruimte voor uitleg en een goed gesprek. Aanvragen worden toegewezen op volgorde van binnenkomst. We bieden alternatieven als we zien dat iets al vol is en iets anders nog niet.

Berichtgeving[bewerken]

Tijdens de dagen of erna is het leuk als je een bericht met foto plaatst op social media (bv LinkedIn) met #MeeloopdagenNORAFamilie. Vertel wat je meemaakt en wat je opvalt in de andere organisatie. Je leer- en verwonderpunten. Vanuit NORA Beheer kunnen we deze reposten.

Ook kunnen we een aantal mensen vragen of zij iets willen schrijven (of we kunnen ze interviewen) over hun ervaringen. Dit kunnen we publiceren op noraonline, in de nieuwsbrief of op social media.

Voor wie zijn de meeloopdagen bedoeld?[bewerken]

Architecten die bij de overheid werken en nieuwsgierig zijn naar hoe er bij een andere organisatie wordt gewerkt. Het doel is ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren en inspiratie op te doen. Ook kunnen er mooie samenwerkingen ontstaan. Marktpartijen die plekken beschikbaar willen stellen zijn ook welkom.

Wanneer?[bewerken]

Oktober 2024

Kosten[bewerken]

Geen behalve je uren

Deelnemende organisaties[bewerken]

Ben jij benieuwd waar een collega bij onderstaande organisatie mee te maken heeft? Neem een kijkje in de keuken en wij regelen een uitwisseling voor jou.

  • Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)