Meetup Architecten met de voeten in de klei

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
logo NORA Gebruikersweek

Bijeenkomst op donderdag 27 mei 2021, 12:00 - 12:30 uur, locatie: MS teams + optioneel Miro.
Doel: Bijpraten met andere architecten uit de publieke sector & je netwerk vergroten
Doelgroep: Architecten uit de publieke sector die werken in en rond projecten (solution architects, data architects, informatie architecten, project architecten et cetera)
Contactpersoon: Marieke Vos, nora@ictu.nl .
Sfeerimpressie

Een meetup met weinig mensen, maar wel goede gesprekken. We namen een voorschot op de Meetup Leerlingen en gezellen en praten over het verschil om als enige architect in een kleine organisatie te werken versus organisaties waarin hele teams van architecten elkaar steunen. Specialisatie versus generalisatie, de diepte in of slim leren jatten.

Oorspronkelijke beschrijving

Even uit lunchen met een oud-collega of iemand van je studie - wie mist het niet? NORA organiseert in de NORA Gebruikersweek een aantal digitale meetups rond lunchtijd, om kort even bij te praten of juist nieuwe mensen te ontmoeten.

Architecten met de voeten in de klei

Architecten komen in alle soorten en maten, met functietitels waarin het woord architect soms niet eens voorkomt. Deze meetup is bedoeld voor iedereen die zich architect voelt en mee helpt bouwen aan de digitale overheid in concrete projecten.

Omdat architectuur in de (al dan niet Agile) praktijk nu eenmaal weerbarstiger is dan een referentiearchitectuur. Omdat het altijd leuk is om te praten met iemand die weet waar je het over hebt. En omdat je misschien wel tegen dezelfde vragen en problemen oploopt.

Opzet meetups

Bij elke meetup kom je binnen in een centrale MS Teams meeting. Na een korte inleiding gaan we zo snel mogelijk in kleine groepjes uiteen (daar hoef je als deelnemers niets voor te doen).

In de kleine groep staat het je vrij om overal over te praten, net als in een gewone netwerkbijeenkomst. Begin wel even met het uitwisselen van je (LinkedIn-) gegevens zodat je elkaar eventueel later terug kunt vinden om het gesprek voort te zetten!

Ongeveer halverwege de meetup sluiten de kleine groepjes en kom je automatisch weer terug in de grote bijeenkomst. Daar blijven we niet lang: als het goed is wordt je al snel in een nieuw willekeurig groepje geplaatst voor een nieuw gesprek.

Na de meetup: wat was te mooi of te belangrijk om in de kleine groep te blijven?

Soms hoor je in een netwerkgesprek iets dat te waardevol is om voor jezelf te houden: relevante informatie, een metafoor die je in je werk kunt gebruiken, een succesverhaal of juist een horrorverhaal waar ook anderen van kunnen leren.

Overkomt je dat in deze meetup, geef het dan terug aan onze architectuurcommunity!

Dat kan op drie manieren: Mondeling, in de chat of via Miro. Aan het einde van de sessie blijft de centrale meeting nog even open en blijft Marieke als community manager nog even beschikbaar voor vragen en opmerkingen in de chat. Daarnaast is er een gedeeld Mirobord voor de meetup, waar je de hele Gebruikersweek suggesties kunt plaatsen.