NEN 2082

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken


Standaard.png
Naam: NEN 2082
ID: NEN 2082:2008
Type: Standaard

Publicatiedatum: 2008/06/01
Versie: 2008


Eisen voor Functionaliteit van InformatieBetekenisvolle gegevens.- en Archiefmanagement in programmatuur.

NEN 2082 is een Nederlandse norm gebaseerd op de NEN-ISO 15489 en de NEN-ISO 23081. Alhoewel de titel het wel suggereert is de norm is geen echte softwarespecificatie, maar geeft het algemene functionele eisen voor informatie- en archiefmanagement, die ook door software ondersteund dienen te worden.

De hier geformuleerde verzameling eisen voor functionaliteit van informatie- en archiefmanagement in programmatuur is algemeen en geldt als de minimale verzameling die van toepassing is op elk systeem dat archiefstukken beheert. De verzameling eisen is dus niet uitsluitend gericht op recordsmanagementapplicaties, maar betreft ook eisen voor recordsmanagementfunctionaliteit in bedrijfsapplicaties en kantoorautomatisering.

Organisaties kunnen de verzameling eisen als basis gebruiken en naar eigen behoefte specifieke eisen toevoegen. Door de opzet van de verzameling eisen beoogt deze norm modulaire en flexibele toepassing ervan in de praktijk mogelijk te maken. De verzameling eisen heeft betrekking zowel op (tekst)documenten, als op elk ander type informatieobjecten, zoals databases, websites, geografische informatiesystemen (GIS), CAD-systemen of multimediadocumenten.

Waar toepasbaar

  • Toepassingsgebied: Bedrijfsapplicaties, kantoorautomatisering, recordsmanagement
  • Werkingsgebied:

Domeinen / Thema's

Duurzame Toegankelijkheid

Meer informatie

  • NEN-webshop of Lees-Rijk.nl (NB: inlog verplicht)


NEN-webshop: NEN 2082:2008 nl

Lees-Rijk: NEN 2082:2008 nl

  • Beheerorganisatie: NENGerelateerd

NEN-ISO 15489-1, NEN-ISO 23081-1, NEN-ISO 23081-2, NPR-ISO TR 23081-3


Toepassing in voorzieningen en bouwstenen

Er is nog geen informatie over toepassing van deze standaard opgenomen in NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur.

Toelichting: Bouwstenen en gebruikte standaarden

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Hulpmiddelen