NIST SP 800-160 2016 (Systems Security Engineering)

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Onderdeel van
Lijsten & Verwijzingen
Contact
NORA Beheer
nora@ictu.nl
Status
Naam
NIST SP 800-160 2016 (Systems Security Engineering)
ID

NIST SP 800-160 2016

Type

Standaard

Publicatiedatum
2016/11/15
Wijzigingsdatum


Op engineering gebaseerde oplossingen zijn essentieel voor het beheer van de groeiende complexiteit, dynamiek en onderlinge verbondenheid van de huidige systemen, zoals blijkt uit cyberfysieke systemen en systemen-van-systemen, waaronder het internet der dingen.


Deze publicatie behandelt het door engineering gestuurde perspectief en de acties die nodig zijn om beter verdedigbare en overleefbare systemen te ontwikkelen, inclusief de machine, fysieke en menselijke componenten waaruit de systemen zijn samengesteld en de mogelijkheden en services die door die systemen worden geleverd. Het begint met en bouwt voort op een reeks gevestigde internationale normen voor systeem- en software-engineering, gepubliceerd door de (International Organization for Standardization (ISO), de International Electrotechnical Commission (IEC) en het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) en voegt methoden, praktijken en technieken voor systeembeveiliging toe aan die systemen en software-engineeringactiviteiten.


Het doel is om beveiligingskwesties aan te pakken vanuit het perspectief van de behoeften, zorgen en vereisten van belanghebbenden en om gevestigde technische processen te gebruiken om ervoor te zorgen dat dergelijke behoeften, zorgen en vereisten met gepaste getrouwheid en nauwgezetheid, vroeg en op een duurzame manier worden aangepakt gedurende het hele proces. levenscyclus van het systeem.

De volledige titel van deze standaard is NIST Special Publication 800-160 VOLUME 1,Systems Security Engineering, Considerations for a Multidisciplinary Approach in the Engineering of Trustworthy Secure Systems.


De NIST SP 800-160 2016 vervangt de NIST SP 800-27 Rev. A 2004 (Engineering Principles for Information Technology Security (A Baseline for Achieving Security). De NIST SP 600-160 2016 is op 3 januari 2018 ingetrokken. De NIST SP 800-160 wordt in zijn geheel vervangen door de publicatie SP 800-160 Volume 1.Waar toepasbaar

  • Functioneel toepassingsgebied: Met de voortdurende frequentie, intensiteit en nadelige gevolgen van cyberaanvallen, verstoringen, gevaren en andere bedreigingen voor overheden, leger, bedrijven en kritieke infrastructuur is de behoefte aan betrouwbare veilige systemen nooit zo groot geweest, belangrijk voor de economische en nationale veiligheidsbelangen van landen op de lange termijn.
  • Organisatorisch werkingsgebied: Gebruikers BIO Thema-uitwerkingen.

Meer informatie

Gerelateerd

NIST (National Institute of Standards and Technology)