NORA Gebruikersdag 29 november 2018

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
logo van de NORA Gebruikersdag, NORA logo met puzzelstukken die aan een tak groeien.

Uitnodiging

Bekijk de uitnodiging (PDF, 254 kB) in pdf, of onder het programma als webpagina.

Programma

Aanmelden via Pleio

12.30 uur: Opening

Opening door Nadeem Taverne, voorzitter NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur Gebruikersraad. De zaal is open vanaf 12.00 uur (er is koffie en thee beschikbaar).

13.00 uur - 14.00 uur: Ronde 1 Themasessies

(Klik op de naam van de sessie voor de volledige beschrijving)

Sessie Doel
Themasessie Review IAM - wat waren de reacties en hoe gaan we verder? De stand van zaken van het thema Identity & Access Management bij NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur delen en de vervolgstappen schetsen
Themasessie Samenwerken in ketens is een vak Delen van de visie en ervaringen die voortkomen uit 12 jaar professioneel samenwerken in de Loonaangifteketen

14.15 uur - 15.45 uur: Ronde 2 Themasessies

(Klik op de naam van de sessie voor de volledige beschrijving)

Sessie Doel
Themasessie De app wordt volwassen - kansen en valkuilen Kennis delen over de (on)mogelijkheden van apps voor digitale dienstverlening
Themasessie Single Digital Gateway - wat komt er op ons af vanuit Europa? Aandacht vragen voor de grote impact die SDG en andere Europese ontwikkelingen gaan hebben op onze Nederlandse architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. en hierover van mening wisselen met de aanwezigen
Themasessie Zaakgericht Werken aan één overheid Delen van praktijkkennis, tips en concrete vragen over zaakgericht samenwerken in ketens. Bijdragen aan de doorontwikkeling van het thema Zaakgericht Werken in NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur.

16.00 uur - 17.00 uur: Ronde 3, Themasessie en Gebruikersraad

(Klik op de naam van de sessie voor de volledige beschrijving)

Sessie Doel
NORA Gebruikersraad/2018-11-29 Inhoudelijke besluitvorming, visievorming, knelpunten benoemen.
Themasessie Doop van de DERA, de jongste dochter van NORA Laten zien hoe de Digitaal Erfgoed Referentie Architectuur tot stand is gekomen, wat hiervan de meerwaarde is en wat voor consequenties dat heeft voor de deelnemers

17.00 uur Netwerkborrel

Iedereen die deelgenomen heeft aan (een onderdeel van) de NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur Gebruikersdag is welkom om verder te praten met een drankje.

Tekst uitnodiging als webpagina

Wat en wanneer?

Hierbij nodigen we je van harte uit voor de NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur Gebruikersdag van 29 november: een aantal inhoudelijke sessies rondom de vergadering van de NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur Gebruikersraad. Het programma begint om 12.30 uur en vanaf 17.00 uur ronden we af met een netwerkborrel. We beginnen met een centrale aftrap, gevolgd door drie rondes van themasessies.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over alle sessies vind je hier op noraonline. Je kunt op de titel van een sessie klikken om naar de pagina van die sessie te gaan. Kies per ronde één sessie en schrijf je voor alle sessies tegelijk in met de link Aanmelden via Pleio. (Het is niet nodig een Pleio-account aan te maken om je in te schrijven). Je mag uiteraard ook een ronde overslaan als dat beter uitkomt. Ben je ingeschreven voor ronde 1, dan rekenen we op je bij de opening. Sta je op de lijst voor ronde 3, dan rekenen we op je bij de borrel. Wil je daar van afwijken, neem dan even contact op via nora@ictu.nl.

Uiterste inschrijvingsdatum: 26 november (voor 17.00 uur)

Voor wie?

NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur is van, voor en door alle professionals in de publieke sector die bezig zijn met architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. (Enterprise / Business / InformatieBetekenisvolle gegevens. / Gegevens / ICT / enz.). De afspraken die we maken zijn bedoeld om digitale dienstverlening aan burgers en bedrijven mogelijk te maken en de kwaliteit er van te verbeteren.

En om zeker te zijn dat we de juiste afspraken maken hebben we veel input nodig: van experts op een bepaald gebied en van de mensen die er in de praktijk mee moeten werken. Vanuit beleid en uitvoering, ambtenaren en externen, generalisten en specialisten, vanuit alle bestuurslagen en alle domeinen.

Jullie kennis, ervaring, behoeften en vragen zijn de puzzelstukjes waarmee de architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. voor de Nederlandse publieke sector groeit.

Waarom meedoen met NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur?

De themasessies zijn opgezet om je actief na te laten denken over je eigen praktijk en die te vergelijken met die van anderen. Door de aanwezigheid van experts en gebruikers is het een goede gelegenheid om bestaande kennis te verrijken en nieuwe inzichten op te doen.

Het is bovendien de beste manier om zeker te weten dat jouw perspectief en dat van je organisatie meegenomen wordt in de weergave van een bepaald thema in NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur. We kunnen voorbeelden, best practices en handreikingen zo inrichten dat jij en je collega’s er meerwaarde uit kunnen halen. En als dat uiteindelijk leidt tot bindende afspraken (NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur principes) zal dat je niet overvallen.

Waar?

ICTU/HSD, Wilhelmina van Pruisenweg 104, 2595 AN Den Haag. Direct naast Station Den Haag Laan van NOI, 5 minuten vanaf Station Den Haag Centraal via trein, randstadrail 3 en 4 of metro E. (route plannen)

Alleen toegang voor aangemelde bezoekers. Wil je voorafgaand aan de Gebruikersdag lunchen in de kantine van ICTU, houd er dan rekening mee dat je hier alleen met een pinpas kunt afrekenen. Uiteraard zorgen we vanuit NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur voor drinken tijdens en tussen de sessies en is ook de borrel na afloop kosteloos.
Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Hulpmiddelen