NORA Gebruikersraad/2017-10-10

Uit NORA Online
< NORA Gebruikersraad
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Bijeenkomst van NORA Gebruikersraad op dinsdag 10 oktober 2017, 15.00-17.00, locatie: Belastingdienst (Utrecht), zaal 1.212 Zakkendrager. NB: Bezoekers zonder Rijkspas moeten uiterlijk twee dagen van tevoren aangemeld zijn en een geldig identiteitsbewijs meenemen..
Doel: Inhoudelijke besluitvorming, visievorming, knelpunten benoemen.
Doelgroep: Leden van de NORA Gebruikersraad (architecturen & stakeholders) .

Eerste Gebruikersraad nieuwe stijl, dus korter dan gebruikelijk (15.00-17.00 uur).

Zoals aangekondigd bespreken we de komende 2 Raden de speerpunten zoals we die eerder hebben vastgesteld (Mobiliteit, Privacybescherming, Authenticatie & Identificatie). Op dit moment zijn 3 groepjes die thema’s aan het voorbereiden.

Op 10 oktober bespreken we de gewenste uitkomst / resultaat voor NORA plenair. Tussen 10/10 en eind dit jaar wordt een aanpak uitgewerkt en vinden de eerste workshops plaats (dit wijkt af van eerdere aankondiging). Voor de komende periode coördineert Norbert Jansen (ICTU) alle drie de thema’s en de voortgang. Hij zal samen met de 3 groepjes ervoor zorgen dat er een inleiding is de 10e.

Met de Gebruikersraad willen we vervolgens ook discussiëren over deze nieuwe opzet. We willen meer helderheid krijgen in wie er aan de GR deelneemt en welke verantwoordelijkheden de Gebruikersraad op zich neemt in deze opzet. De vergaderingen van de Gebruikersraad zijn nl voortaan gericht op besluiten over ontwikkeling en beheer van NORA, inhoudelijke thema’s worden in aparte sessies besproken. Tot slot trekken we de conclusies van die discussie door naar ons Jaarplan 2018.

De voorlopige agenda luidt daarom:

  1. Mededelingen (incl. uitkomst van afstemming met Regieraad Interconnectiviteit en doorspreken andere opzet van Gebruikersraad)
  2. Inleiding en discussie Mobiliteit
  3. Inleiding en discussie Privacybescherming
  4. Inleiding en discussie Authenticatie & Identificatie
  5. Algemene conclusies en Jaarplan 2018

Op deze locatie is er geen borrel beschikbaar, de vergadering duurt mede daarom van 15 tot 17 uur.