NORA Gebruikersweek 25 mei tot 4 juni 2021

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
logo NORA Gebruikersdagen

We gaan wat nieuws doen dit jaar: een NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur Gebruikersweek. Onze vorige Gebruikersdag was online en qua deelnemersaantallen een groot succes. Maar we misten wel enorm de interactie van de fysieke bijeenkomsten, het samen praten en samen werken aan nieuwe inzichten. Nu we nog wel even thuis zitten kiezen we daarom voor een nieuwe vorm: losse, gevarieerde sessies waarin we volop interactie zoeken.

Thema: Samen

Theo Peters van de VNG gaf de NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur Familie als cadeautje voor ons 15 jarig bestaan een nieuw basisprincipe: Samen. Omdat we elkaar als architecten moeten steunen en versterken. Omdat we vaker over de grenzen heen moeten kijken en de handen ineen slaan met andere disciplines, andere organisaties, andere bestuurslagen. Omdat er in samenwerking mooie dingen ontstaan die we anders niet hadden bereikt. Maar ook omdat het soms best eenzaam is, architect zijn vanuit je eigen huiskamer. En dat vaak in een organisatie waar werken met architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. nog lang niet vanzelfsprekend is. Laten we elkaar opzoeken, onze zorgen delen en onze successen vieren!

Wanneer?

De aftrap is op 24 mei en op 4 juni sluiten we af met een finale waarin het een en ander uit de losse sessies samen komt. Het aantal sessies ligt aan jullie inbreng en behoeften.

Wat?

Inspiratie, kennis en ontmoetingen staan centraal in de Gebruikersweek. Daarom organiseren we een aantal meet-ups waar je contact kunt leggen of bijpraten met collega’s uit andere organisaties. En we gooien er wat creativiteit en lol in. Maar er is natuurlijk ook ruimte voor de inhoud, van een gloednieuw Dienstverleningsconcept voor de hele overheid tot concrete architectuurproductenNormatieve en descriptieve documenten die huidige/toekomstige architectuur van een organisatie/domein schetsen. uit ketens en programma’s als GO.

Het programma staat nog niet vast, dus er is alle ruimte voor inbreng:

  • Waar ben jij trots op? Heb je wat te vieren samen?
  • Waar worstel jij mee, waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken?
  • Waarover zou je ervaringen uit willen wisselen?
  • Welke nieuwe vaardigheden heb je opgedaan door / om vanuit huis te werken?
  • Welk idee of welke visie heeft jou geïnspireerd de laatste tijd?
  • Met wie zouden we vaker samen moeten werken en hoe kunnen we dat realiseren?
  • Welke groep kan wel een meet-up gebruiken om kennis te maken of bij te praten?

Wil je als individu of organisatie een sessie (mede-) organiseren, meld je dan even bij nora@ictu.nl. dan overleggen we over de mogelijkheden. Voor meer inspiratie & informatie: Randvoorwaarden sessies NORA Gebruikersweek.

En wil je gewoon lekker meedoen, zorg dan dat je agenda niet al te vol staat in deze periode en je eventueel nog kunt schuiven met je afspraken. Het definitieve programma komt rond 24 april online en vanaf dat moment kun je je ook inschrijven voor sessies met een beperkte capaciteit. Natuurlijk komt er ook een officiële uitnodiging die je breed kunt delen in je eigen netwerk.

Interactie & online - hoe dan?

We hebben inmiddels ervaring met een variatie aan werkvormen en tools die interactie stimuleren en faciliteren. Zo kun je netwerken en bijpraten door in een MS Teams-sessie breakout-rooms in te richten voor gesprekken in kleine groepjes. Ideeën verzamelen, brainstormen of kennis ophalen werkt goed via Miro, een online whiteboard. Een discussiepanel of interview kan helemaal online of hybride, met de deelnemers op kantoor en het publiek thuis. Heb je een mooi idee, maar weet je niet hoe je het online kunt realiseren? Neem toch even contact op, misschien weten we samen iets te verzinnen.

Al bekend van het programma:

Datum
"Datum (Date)" is a type and predefined property provided by Semantic MediaWiki to represent date values.
sessieDoelDoelgroep
25 mei 2021Start NORA Gebruikersweek mei 2021Feestelijk en inhoudelijk aftrappen van de NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur GebruikersweekIedereen die zich bezig houdt met architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. in de publieke sector
4 juni 2021Finale NORA Gebruikersweek mei 2021Feestelijk en inhoudelijk afsluiten van de NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur GebruikersweekIedereen die deel genomen heeft aan een deel van de NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur Gebruikersweek