NORA beeldtaal

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken


NB: Deze pagina maakt deel uit van de Historie van de NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur en kan verouderde informatie bevatten!

De beeldtaal is gericht op het in samenhang positioneren en ordenen van voorzieningen, bouwstenen, standaarden etcetera. Door gebruik te maken van deze beeldtaal en de daarin gebruikte begrippen worden de architectuurplaten van een organisatie vergelijkbaar met die van een groot aantal andere organisaties, wat bevorderlijk is voor de interoperabiliteitInteroperabiliteit is het vermogen van organisaties (en hun processen en systemen) om effectief en efficiënt informatie te delen met hun omgeving.

Op verzoek van de gebruikers van NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur is de beeldtaal voor hergebruik beschikbaar in ODF en in Microsoft Powerpoint 2003-formaat. Heeft u behoefte aan toevoegingen? Neem dan contact op met NORA Beheer.

De beeldtaal wordt uitgebreid met elementen passend bij het groeiende Kennismodel NORA. Daarom wordt in de doorontwikkeling gezorgd dat de beeldtaal uitgebreid wordt op basis van de beeldtaal van ArchiMate, waar nodig aangepast voor NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur.