Nationaal Georegister (NGR)

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Gegevenswoordenboek.png
Een gegevenswoordenboek bevat een lijst van gegevenstypen (elementen) met vaak een gegevensdefinitie die omschrijft wat onder het gegevenWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat moet worden verstaan en op welke manier het gegevenWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat wordt genoteerd (bv karakterset, datumnotatie, waardenlijsten)

Eigenschappen

WerkingsgebiedGeo
BeschrijvingDit is een catalogus van de online geo-informatieAlle informatie-objecten die een plaatsgebonden kenmerk hebben: gegevens met een directe of indirecte referentie naar een plaats op het aardoppervlak. in Nederland. Bronhouders registreren hier hun gegevensWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Het betreft hier alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zoals gestructureerd als ongestructureerd. Gebruikers ontdekken hier wat er beschikbaar is. Het Nationaal Georegister maakt het zoeken en vinden van locatiegegevens makkelijker. Het is ook het Nederlandse INSPIRE portaal. Het Nationaal Georegister bevat meer dan 3.500 verwijzingen naar Nederlandse datasets waaronder zo’n 800 webservices van verschillende aanbieders.
OrganisatieGeonovum
Externe verwijzinghttp://www.nationaalgeoregister.nl/geonetwork/srv/nl/main.home
Laag binnen vijflaagsmodel3

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Nationaal Georegister (NGR)Gebruikt
  • NEN 3610 (StandaardEen document dat een set van regels bevat die beschrijven hoe mensen materialen, producten, diensten, technologieën, taken, processen en systemen dienen te ontwikkelen en beheren)
Nationaal Georegister (NGR)Is relevant binnen

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Hulpmiddelen