Nederlandse Taxonomie

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Gegevenswoordenboek.png
Een gegevenswoordenboek bevat een lijst van gegevenstypen (elementen) met vaak een gegevensdefinitie die omschrijft wat onder het gegevenWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat moet worden verstaan en op welke manier het gegevenWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat wordt genoteerd (bv karakterset, datumnotatie, waardenlijsten)

Eigenschappen

WerkingsgebiedFinanciële sector
BeschrijvingDe Nederlandse Taxonomie is het woordenboek met definities van gegevensWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Het betreft hier alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zoals gestructureerd als ongestructureerd die nodig zijn voor het samenstellen van rapportages gebaseerd op wetten en regels ten aanzien van jaarrekeningen, belastingaangiften en statistiekverplichtingen. Er kunnen extensies op de NT worden gemaakt: een rapportageproces maakt dan als basis gebruik van de NT, maar heeft voor specifieke rapportagedoeleinden een (beperkt) aantal andere definities nodig om tot de juiste rapportages te komen. Rapportage vragende partijen en software en servicesleveranciers gebruiken de Nederlandse Taxonomie Architectuur (NTA) om de NT op de juiste wijze te implementeren. Zie de NTA Wiki.
Organisatieprogramma SBR
Externe verwijzinghttp://www.sbr-nl.nl/werken-met-sbr/softwareleveranciers/nederlandse-taxonomie/
Laag binnen vijflaagsmodel3

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Nederlandse TaxonomieGebruikt
  • XBRL en Dimensions (StandaardEen document dat een set van regels bevat die beschrijven hoe mensen materialen, producten, diensten, technologieën, taken, processen en systemen dienen te ontwikkelen en beheren)
Nederlandse TaxonomieIs relevant binnen

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Hulpmiddelen