Open Huis van de Architectuur juni 2023

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Bijeenkomst van NORA Open Huis van de Architectuur op donderdag 29 juni 2023, 09.00-17.00 uur, locatie: ICTU (Wilhelmina van Pruisenweg 104, 2595 AN The Hague, Netherlands), deels online (Teams).
Doel: kennismaken, sparren, kennis delen, ervaringen vergelijken, samenwerken
Doelgroep: Architecten uit de publieke sector
Aanmelden: Deelname bij ICTU / Deelname online.

Overheidsarchitectuur is een vak en dat vak leer je niet in je eentje: je hebt collega’s nodig om mee te sparren, kennis te delen, ervaringen te vergelijken en je toolbox te vullen. Voor iedereen die die collega’s ook buiten de eigen organisatie zoekt willen we bij NORA een ontmoetingsplek creëren. Vanaf Q2 2023 organiseren we daarom elk kwartaal een NORA Open Huis van de Architectuur bij ICTU (Den Haag, Laan van NOI).

In de ochtend reserveren we een tiental werkplekken voor architecten van buiten ICTU, waar je met een govroam-account of je eigen hotspot kunt werken. Bijpraten kan in de ontmoetingsruimten en bij de koffieautomaat, als daar behoefte aan is kunnen we ook een aantal kleine zaaltjes regelen voor groepjes.

Om 12 uur is er een gezamenlijke lunch en om 13.30 uur start een inhoudelijke kennissessie, die ook online te volgen is: 13.30-14.30 Hoe loopt de implementatie een half jaar na het ingaan van de vernieuwing van de NORA Bindende Architectuurafspraken Paneldiscussie met input vanuit de zaal & thuis over de ervaringen uit een aantal verschillende organisaties en de belangrijkste uitdagingen voor de komende tijd. NB: Teams-link Kennissesie 13.30-14.30 plus napraten.

14.30 - 15.30 (digitaal: doorpraten in breakout-rooms) 14.30 - 15.30 (bij ICTU: inzet van de aanwezige denkkracht voor een aantal concrete vraagstukken rond de implementatie, zoals een wijzigingsvoorstel voor een bepaalde implicatie of de vraag hoe we bestuurders het beste meenemen in de wijzigingen. De aanwezigen kiezen ter plekke voor het onderwerp dat hen het meeste aanspreekt.

Vanaf 15.30 tot 17.00 uur serveren we een High Tea, om elkaar in alle rust beter te leren kennen en bij te praten over wat we belangrijk vinden.

Meld je vooral aan voor (een deel van) de dag met de links bovenaan en/of zet de uitnodiging (PDF, 190 kB) door naar architecten in de publieke sector.