Open Huis van de Architectuur september 2023

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Bijeenkomst van NORA Open Huis van de Architectuur op woensdag 27 september 2023, 09.00-17.00 uur, locatie: hybride, ICTU en online (Teams).
Doel: kennismaken, sparren, kennis delen, ervaringen vergelijken, samenwerken
Doelgroep: Architecten uit de publieke sector
Aanmelden: Deelname bij ICTU / Deelname online.


Overheidsarchitectuur is een vak en dat vak leer je niet in je eentje: je hebt collega’s nodig om mee te sparren, kennis te delen, ervaringen te vergelijken en je toolbox te vullen. Voor iedereen die die collega’s ook buiten de eigen organisatie zoekt willen we bij NORA een ontmoetingsplek creëren. Vanaf Q2 2023 organiseren we daarom elk kwartaal een NORA Open Huis van de Architectuur bij ICTU (Den Haag, Laan van NOI).

Op woensdag 27 september a.s. vindt het tweede Open Huis van de Architectuur plaats. Deze dag zal in het teken staan van de vernieuwde Project Start Architectuur (PSA), die in de Gebruikersraad van juni is vastgesteld. Het programma ziet er als volgt uit:

In de ochtend reserveren we een tiental werkplekken voor architecten van buiten ICTU, waar je met een govroam-account of je eigen hotspot kunt werken. (Vergeet niet ook je snoer met aansluiting op het stopcontact mee te nemen.) Bijpraten kan in de ontmoetingsruimten en bij de koffieautomaat, als daar behoefte aan is kunnen we ook een aantal kleine zaaltjes regelen voor groepjes.

Om 12 uur is er een gezamenlijke lunch.

13.30-14.30 uur kennissessie over het nieuwe NORA PSA format. Bas Kaptijn en Eric Brouwer presenteren het nieuwe format dat in juni in de Gebruikersraad is vastgesteld. Er is voldoende ruimte om het gesprek aan te gaan en vragen te stellen. De kennissessie is ook digitaal te volgen.

14.30-15.30 uur werksessie waarbij in groepjes concrete vraagstukken die gelinkt zijn aan de implementatie op kunnen worden gepakt. Het is ook mogelijk digitaal te participeren in deze werksessie.

Vanaf 15.30 tot 17.00 uur serveren we een High Tea, om elkaar in alle rust beter te leren kennen en bij te praten over wat we belangrijk vinden.

Meld je vooral aan voor (een deel van) de dag met de links bovenaan en/of zet de uitnodiging (PDF, 147 kB) door naar architecten in de publieke sector.