Open Spreekuur standaarden via linked data Forum Standaardisatie - mei 2023

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Bijeenkomst op woensdag 10 mei 2023, 14:00 -15:00, locatie: digitaal via Webex (Rijksvideobellen).
Doel: Kennismaking en gesprek over het delen van informatie over standaarden
Doelgroep: Publiek
Contactpersoon: Bureau Forum Standaardidsatie
Aanmelden: Niet nodig.Sinds kort stelt het Forum Standaardisatie de lijst open standaarden beschikbaar als linked open data. Hiervoor is het Forum Standaardisatie Kennismodel (FSKM) ontwikkeld. Welke informatie over standaarden kan ik als linked open data hergebruiken? En wat is het FSKM precies? Kom naar het open spreekuur en stel uw vraag aan Joris Dirks (NORA Beheerteam) en aan de adviseurs van Forum Standaardisatie. Zij praten u persoonlijk bij en zitten klaar voor al uw vragen.

Deelname kan via deze link: virtuele discussieruimte betreden via Webex. Webex is bruikbaar via een webapplicatie en via een stand-alone client waar geen account voor nodig is.

Forum Standaardisatie Kennismodel

Forum Standaardisatie vindt het belangrijk de lijst open standaarden te brengen naar de platformen waar gebruikers zitten. Daarom biedt het Forum Standaardisatie de lijst open standaarden aan als open data voor hergebruik via NORA platform. Deze is bereikbaar via NORA's linked data server. Hiervoor heeft het Forum Standaardisatie in samenwerking met NORA Beheerteam een kennismodel opgezet, namelijk Forum Standaardisatie Kennismodel (FSKM). Dit model werkt volgens linked data-principes. Uiteindelijk bevordert hergebruik de zichtbaarheid van de standaarden en draagt dit bij aan stimuleren van de adoptie.

Hoe werken open spreekuren?

Ontmoet de adviseurs van Forum Standaardisatie of spreek met een expert uit het veld. Ons spreekuur is een informele bijeenkomst waarin u al uw vragen rondom standaarden kunt stellen. Een ideaal moment om eens verder te denken dan normaal en om samen te kijken