Openbare consultaties Forum Standaardisatie: bouwstandaard NLRS en onderwijsstandaard NL LOM

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springenOpenbare consultaties Forum Standaardisatie: bouwstandaard NLRS en onderwijsstandaard NL LOM

vrijdag 21 juni 2024 - Forum Standaardisatie houdt twee openbare consultaties tot en met 15 juli 2024. De openbare consultaties gaan over het advies van experts om bouwstandaard NLRS te blijven aanbevelen aan de overheid in de nieuwe versie. Daarnaast adviseren experts om onderwijsstandaard NL LOM niet meer te verplichten maar aan te bevelen aan de overheid.

Achtergrondinformatie

Forum Standaardisatie toetst aanpassingen van de lijst open standaarden. Via internetconsultatie.nl kan een ieder het volledige voorstel lezen en erover meepraten. Bouwstandaard NLRS is een standaard voor uitwisselen van bouwinformatie voor gebruikers van het softwarepakket Autodesk Revit waarin afspraken zijn vastgelegd over naamgeving, modelstructuur en gebruik van parameters. Onderwijsstandaard NL LOM is een standaard voor het beschrijven van onderwijsmaterialen. Zo blijven onderwijsmaterialen zowel nationaal als internationaal vindbaar en onderling vergelijkbaar.

Voor vragen of opmerkingen over de consultatie kun je contact opnemen met Joram Verspaget of Hans Laagland van Forum Standaardisatie.

Meer informatie en reageren

Wil je meer weten?

Het Forum nodigt alle belanghebbenden uit om vóór 15 juli commentaar te leveren via:

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina.