Overheidsbrede interactiestrategie

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springenEigenschappen

Publicatiedatum2019/06/27
OrganisatieOverheidsbreed Beleidsoverleg Digitale Overheid
Externe verwijzinghttps://www.digitaleoverheid.nl/dossiers/interactiestrategie/dossier-documenten/
BeschrijvingDenkraam die overheidsorganisaties kunnen gebruiken bij het nadenken over/ vaststellen van eigen interactiestrategieën.
BrontypeNotitie
ToelichtingDe overheidsbrede interactiestratie is vastgesteld in het OBDO, overheidsorganisaties kunnen hem gebruiken bij het nadenken over/ vaststellen van eigen interactiestrategieen

Op 8 juli 2016 heeft de ministerraad ingestemd met de voorstellen voor de herbouw van de Berichtenvoorziening GEB door middel van GLOBE. De opdracht om de functionaliteit van de berichtenvoorziening te continueren en door te ontwikkelen, gecombineerd met verdere digitaliseringswensen, heeft de vraag opgeroepen hoe de interactie tussen gebruikers en overheid in de toekomst vorm krijgt. Hebben de overheid en de gebruiker dan nog voldoende aan de functionaliteiten zoals berichtenvoorziening in de huidige vorm van een mailbox, of is er dan behoefte aan meer variëteit in voorzieningen?

Doel

Deze interactiestrategie heeft tot doel bestuurders een denkraam te geven om een gezamenlijk en ook binnen de eigen organisatie onderbouwde keuzes op het gebied van interacties te maken.
Laag binnen vijflaagsmodel1
ContactpersoonTom Peelen
Status actualiteitActueel

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Overheidsbrede interactiestrategieIs gerelateerd aan

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt