Overleg:Landkaart semantische interoperabiliteit

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken

De landkaart semantiek wordt door BFS ontwikkeld en bijgehouden. NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur beheer is in met Bureau Forum Standaardisatie in gesprek over een plaatsing en invulling van deze landkaart in NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur.

De richting waarop nu gedacht wordt is: plaatsing van de beschrijving van de landkaart als aparte pagina in NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur, met delen van de landkaart als standaarden/gegevenswoordenboeken, begrippen etc. Het gegevenswoordenboek zal vervolgens in de afgeleide principes als implicatie meegegeven worden.

De link naar de landkaart verwijst niet langer naar de landkaart.

Kennelijk heeft het Forum Standaardisatie de feitelijke landkaart offline gehaald. Daarvan heeft ze geen uitleg gegevenWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Maar het zorgt wel dat NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur nu een belofte doet ("onder deze link vindt u de landkaart.") die niet (meer) wordt waargemaakt.

Met vriendelijke groet, Stef Joosten

Hoi Stef, dank je voor de melding. We hebben bij het Forum Standaardisatie de vraag uitgezet of de landkaart nog terugkomt of niet. Zo nee kunnen we het misschien zelf ontsluiten - je kunt de meeste bestanden nog steeds bereiken via hun archief: http://forumstandaardisatie.archiefweb.eu/#archive , zoeken op landkaart. Ik pas de paginatekst nu ook direct aan om dit duidelijk te maken. - Groet, Marieke Vos