Overleg:Publieke review Kernwaarden van Dienstverlening en bijbehorende Kwaliteitsdoelen en Architectuurprincipes

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Robert: Zie bij -> mijn tekst suggesties.

Het concept-Kwaliteitsdoel Duurzaam toegankelijk is op voorspraak van de reviewers geschrapt als apart kwaliteitsdoel en verwerkt in de overige doelen, waaronder Duurzaam en Toegankelijk. -> Het concept-Kwaliteitsdoel Duurzaam toegankelijk is na feedback van reviewers en overleg met materiedeskundigen geschrapt als apart kwaliteitsdoel en verwerkt in overige doelen en architectuurprincipes.

Het Architectuurprincipe Beschrijf informatie-objecten systematisch is op voorspraak van de reviewers geschrapt als los architectuurprincipe en moet terugkomen als Implicatie. -> Het Architectuurprincipe Beschrijf informatie-objecten systematisch is op basis van voortschrijdend inzicht geschrapt als los architectuurprincipe en zal terugkomen als Implicatie van NAP09.

Er is een nieuw Architectuurprincipe toegevoegd: NAP 10 Neem gegevens als fundament. -> Er is een nieuw Architectuurprincipe toegevoegd: NAP 10 Neem gegevens als fundament. Hiermee wordt het belang van architectuurvraagstukken betreffende data gedreven werken en data management expliciet onder de aandacht worden gebracht.

Teksten en titels zijn consistenter gemaakt en waar nodig verbeterd. Zo zijn de titels van alle architectuurprincipes nu in de gebiedende vorm ("doe dit") en is in alle teksten gekozen voor 'overheidsdienstverlener' in plaats van dienstverlener, organisatie et cetera. -> Teksten en titels zijn consistenter gemaakt en waar nodig verbeterd. Zo is in alle teksten gekozen voor 'overheidsdienstverlener' in plaats van dienstverlener, organisatie et cetera. {in de versie van december 2021 stonden ze ook al in de gebiedende wijs}

M.M.Vos (overleg) 16 mei 2022 14:06 (CEST) Volgens mij niet, ik heb verschillende titels moeten hernoemen die dat nog niet stonden.. Maar dat maakt niet uit, ik heb het uit de samenvatting gehaald.

De relaties tussen Kernwaarden en Kwaliteitsdoelen en tussen Kwaliteitsdoelen en Architectuurprincipes zijn op sommige plekken aangepast op voorspraak van de reviewers. -> De relaties tussen Kernwaarden en Kwaliteitsdoelen en tussen Kwaliteitsdoelen en Architectuurprincipes zijn op sommige plekken aangepast onder meer op basis van feedback van reviewers.

M.M.Vos (overleg) 16 mei 2022 14:06 (CEST) Alle suggesties van Robert heb ik verwerkt, met uitzondering van de laatste wijziging: ónder meer op basis van feedback van reviewers' roept meer vragen op dan dat het beantwoord, ik laat de poging tot verklaring van de aangepaste relaties nu maar gewoon achterwege.