Per 1-1-2023 gaan de wijzigingen aan de NORA Bindende Architectuurafspraken in

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
VertrouwenVeiligToekomstgerichtDoeltreffendDoelmatigKwaliteitsdoelenKernwaarden van DienstverleningTransparantBetrouwbaarOntvankelijkVerantwoordPrivacyBeschikbaarIntegerVertrouwelijkWendbaarInnovatiefDuurzaamProactiefGebundeldToegankelijkBegrijpelijkOverzichtelijkVindbaarUniformNoodzakelijkKostenefficientDe eerste twee niveaus bindende architectuurafspraken: 5 Kernwaarden van Dienstverlening en 20 Kwaliteitsdoelen.
Poster-index voor Kernwaarden en Kwaliteitsdoelen, klik op het pictogram om direct naar een Kernwaarde of Kwaliteitsdoel te gaan. Ook beschikbaar als Afdrukbare poster (PDF, 1,49 MB).


Per 1-1-2023 gaan de wijzigingen aan de NORA Bindende Architectuurafspraken in[bewerken]

donderdag 22 december 2022 - Per 1 januari veranderen de Bindende Architectuurafspraken van de NORA. Het gaat om de volledige set van wijzigingen waar de NORA Gebruikersraad op 13 september 2022 akkoord op gaf:

Geen Basisprincipes en Afgeleide principes meer, maar Kernwaarden van Dienstverlening, Kwaliteitsdoelen, Architectuurprincipes en Implicaties van Architectuurprincipes.

De nieuwe set met afspraken is consistenter, actueel, rechtstreeks herleidbaar naar beleidskaders. Door de verschillende niveaus zijn ze zowel geschikt voor het gesprek met bestuurders en beleidsmedewerkers, als voor de dagelijkse praktijk van de uitvoering.

Implementatie op noraonline bijna voltooid

Sinds september is hard gewerkt aan de implementatie van deze wijzigingen op noraonline.nl:

  • Pagina's die vervallen zijn gemarkeerd met banners bovenin de pagina
  • Nieuwe pagina's zijn aangemaakt (zoals Bindende Architectuurafspraken)
  • Pagina's die kleine wijzigingen nodig hebben (zoals een actuele verwijzing) zijn klaargezet als nieuwe versie
  • Pagina's waar nog inhoudelijk naar gekeken moet worden zijn gemarkeerd met banners en de inhoudelijk eigenaren wordt gevraagd hier in 2023 tijd voor te maken

De laatste acties voor de implementatie zullen op 2 en 3 januari plaatsvinden:

  • In het archief plaatsen van de vervallen pagina's
  • Live zetten van klaargezette nieuwe versies
  • Status van de nieuwe afspraken wijzigen van Concept naar Actueel

Communicatie & promotie in 2023

Binnen de NORA Familie hebben al behoorlijk wat mensen meegedacht aan de wijzigingen in de reviewfase en daarna. Maar daarbuiten is de wijziging nog niet erg bekend. In 2023 is het daarom de hoogste tijd voor communicatie- en promotiecampagnes. Dat moet een goede mix worden tussen zenden (artikelen, uitleg, posters, blogs, filmpje of podcast) en de interactie zoeken in bestaande overleggen, conferenties et cetera.

Heb jij behoefte aan een presentatie in jullie overleg, wil je een vraag stellen of heb je een tip om de bekendheid te vergroten? Stuur dan even een mailtje naar nora@ictu.nl.

Ga je zelf aan de slag en wil je beeldmateriaal hergebruiken? Graag, vooral doen! Download:

Ga je een presentatie geven en wil je veel van de pictogrammen hergebruiken in powerpoint? Stuur dan even een mailtje naar nora@ictu.nl en we sturen je onze standaard-presentatie inclusief alt-teksten om aan de digitale toegankelijkheideisen van de WCAG te voldoen.

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina.