Persoonlijke volglijst aanmaken

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Volglijst voor ingelogde gebruikers[bewerken]

Een van de manieren om op de hoogte te blijven van NORA is je Persoonlijke volglijst. Om een persoonlijke volglijst aan te maken moet je een account aanmaken en inloggen. Dit kan rechtsboven in beeld of via de vorige link.

Waar vind ik de volglijst?[bewerken]

Als je bent ingelogd staat je gebruikersnaam boven in beeld met daar naast een paar blauwe links, waaronder Volglijst. Als je op die link klikt kom je op je persoonlijke volglijst terecht. Alle wijzigingen aan pagina's op je volglijst kun je hier in één oogopslag zien. Met een klik op de optie Volglijst bekijken en bewerken kun je zien welke pagina's op je volglijst staan en deze indien gewenst verwijderen.

Hoe voeg ik pagina's toe aan mijn volglijst?[bewerken]

Je volglijst is leeg, totdat je er pagina's aan toevoegt. Dat kan op twee manieren:

  1. De makkelijkste manier voor een beperkt aantal pagina's is om naar de pagina te gaan die je wilt toevoegen en daar te klikken op op het gele sterretje klik boven in beeld (links van het zoekveld, tussen de tabbladen Geschiedenis weergeven en Tools). Het sterretje verandert nu van kleur en er verschijnt een mededeling dat de pagina op de volglijst is geplaatst.
    screenshot van het bovenste deel van de wiki noraonline, uitgegrijsd op een ovaal na om de drie tabbladen met een sterretje, de tekst Tools en de tekst Meer. Onder het sterretje de tooltip tekst 'Deze pagina aan mijn volglijst toevoegen (Alt-Shift-W)'.
  2. Wil je meer pagina's toevoegen en heb je de titels van de pagina's paraat, dan kun je ook vanuit de pagina [[Volglijst pagina's toevoegen met de optie Ruwe volglijst bewerken.

Pagina's van je volglijst halen[bewerken]

Verwijderen van pagina's kan door nogmaals op het sterretje op de gevolgde pagina te klikken, of met de optie Volglijst bekijken en bewerken op de pagina Volglijst.

Hoe krijg ik een mailtje als er pagina's op mijn volglijst wijzigen?[bewerken]

Direct links van de link Volglijst (bovenin beeld) staat de link Voorkeuren. Als je hier op klikt kun je zelf aangeven waar je wel en geen mails voor krijgt. Vink op het eerste tabblad de optie 'Mij e-mailen bij bewerkingen van pagina’s of bestanden op mijn volglijst' aan. Als je zeker wilt weten dat ook kleine wijzigingen (zoals de correctie van een spelfout of het toevoegen van een categorie voor navigatie) in je mailbox verschijnen kun je ook de optie 'Mij e-mailen bij kleine bewerkingen van pagina’s en bestanden op mijn volglijst' aanvinken.

Andere voorkeuren Volglijst wijzigen[bewerken]

Op de pagina Voorkeuren is een apart tabblad Volglijst waarop je andere voorkeuren wat betreft je volglijst kunt wijzigen, zoals of je eigen wijzigingen ook op je volglijst terecht komen.


Problemen met notificatiemailtjes oplossen[bewerken]

De ervaring is dat je binnen een paar mailtje nadat een wijziging is aangebracht op een pagina die je volgt een mailtje in je mailbox. Is dat niet het geval, check dan een paar dingen voor je contact opneemt met nora@ictu.nl:

Staat de pagina die is gewijzigd wel op je volglijst?[bewerken]

Kijk op Volglijst of de pagina er bij staat, of kijk op de pagina zelf of het sterretje wel blauw is. Je krijgt geen mail bij wijzigingen buiten je volglijst.

Heb ik zelf de wijziging aangebracht?[bewerken]

Je krijgt alleen een mail-notificatie van wijzigingen die anderen aanbrengen in pagina's die je volgt, niet van je eigen wijzigingen. Je kunt van wijzigingen altijd zien wie ze heeft aangebracht in het tabblad Geschiedenis boven in de pagina die gewijzigd is.

Heb ik al eerder een mailtje gehad over deze pagina, waar ik niet op gereageerd heb?[bewerken]

Om te voorkomen dat je bij 15 wijzigingen in een kort tijdsbestek ook 15 mailtjes krijgt voordat je überhaupt tijd hebt om de eerste wijziging te bekijken krijg je eenmalig een notificatie, tot je op de link in de mail geklikt hebt of de wijzigingen in je volglijst-pagina hebt bekeken. Alle wijzigingen zijn wel altijd weergegeven op de pagina Volglijst, vanaf de vorige keer dat je dat overzicht hebt bekeken.

Heeft noraonline.nl mijn recente mailadres?[bewerken]

Je kunt je mailadres zien en aanpassen bij Voorkeuren. Als het goed is staat hier uw actuele mailadres en op de regel daaronder de tekst "Uw e-mailadres is bevestigd op <datum>." Is je mailadres niet bevestigd of heb je het zojuist gewijzigd, laat dan nog een bevestigingsmailtje versturen en klik vanuit de mail op de bevestigings-link. Naar onbevestigde mailadressen worden geen mailtjes verstuurd (behalve het verzoek tot bevestiging).

Is het mailtje in mijn spam-filter terecht gekomen?[bewerken]

Sommige mailaccounts herkennen de notificatie-mail niet als legitiem mailtje en plaatsen het in de map Ongewenste mails, Spam of een vergelijkbare map. Over het algemeen is het afdoende om naar deze map te gaan en eenmalig aan te geven dat de mail van noraonline.nl geen spam is. Verdere mailtjes komen dan als het goed is in de reguliere mailmappen terecht.