Presentatie nieuwe versie Raamwerk Gegevenskwaliteit

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
logo NORA Gebruikersweek
Over de gebruikersweek | Inschrijven?


Bijeenkomst van Expertgroep Gegevensmanagement op maandag 31 mei 2021, 15.45-16:45 uur, locatie: MS teams.
Doel: Delen van de nieuwe versie van het Raamwerk Gegevenskwaliteit & verzamelen van voorbeelden en ervaringsverhalen om het raamwerk verder te verrijken
Doelgroep: Architecten en andere professionals die zich bezig houden met gegevensmanagement of gegevensuitwisseling
Contactpersoon: Wim Stolk, nora@ictu.nl .
Presentatie en vervolgstappen

De Expertgroep Gegevensmanagement presenteerde voor de deelnemers van de NORA Gebruikersweek de nieuwe versie van het Raamwerk Gegevenskwaliteit dat t/m 1 maart 2021 in publieke review was. De presentatie (PDF, 472 kB) lichtte het doel en de gewenste toepassing van het Raamwerk toe en nam de deelnemers mee door de inhoud.

Het Raamwerk is nog niet af: nog in 2021 wil de kerngroep die er aan werkte een nieuwe versie afmaken, waarin ook meer voorbeelden uit de praktijk worden opgenomen. Daar kunnen ze jullie hulp goed bij gebruiken:

  • Hebben jullie voorbeelden die de genoemde kwaliteitscriteria verduidelijken?
  • Wat is er nog nodig om het Raamwerk te gaan gebruiken? Zijn er plaatsen of groepen waar we het verder onder de aandacht moeten brengen?
  • Waar loop jij tegen aan als je het Raamwerk in je eigen praktijk gaat toepassen?

Stuur je feedback daarom gerust naar nora@ictu.nl.

Oorspronkelijke beschrijving sessie

Ook zal er ingegaan worden op de discussies die de review heeft opgeroepen en de keuzes die aan de hand daarvan gemaakt zijn om het Raamwerk te verbeteren. De presentatie is daardoor zowel interessant voor professionals die de eerste versie van het Raamwerk hebben bestudeerd als voor hen die het nog niet kennen.

De nieuwe versie van het Raamwerk is naar alle verwachting nog niet de definitieve. De expertgroep wil het graag verder aanvullen en verrijken en het verder concretiseren op basis van ervaringen in de praktijk, zoals bij het Stelsel van Basisregistraties en in de gemeente Rotterdam.