RADIO visualiseert de rol van Architectuur in de digitale wereld

Uit NORA Online
RADIO publiceert kennisbeeld Architectuur in een digitale wereld
Naar navigatie springen Naar zoeken springenRADIO visualiseert de rol van Architectuur in de digitale wereld

donderdag 12 september 2019 - Een tijdje geleden heeft de RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) een visualisatie gemaakt van de rol van de architect. Dit kennisbeeld maakt voor niet-architecten, zoals opdrachtgevers en beleidsmedewerkers, duidelijk wat een architect doet om van een veranderopgave te komen naar gedragen oplossing.

Naast een korte beschrijving wat de architect doet is ook duidelijk gemaakt dat dit alleen in samenwerking kan: de architect levert niet alleen producten op, maar verwacht ook keuzes en acties van de opdrachtgever. Links in de cirkel zie je wat de opdrachtgever of CIO Office kan verwachten van de architect, rechts wat de architect verwacht van hen.

Dit maakt het niet alleen een goed instrument in de opleidingen die RADIO verzorgt, maar ook in gesprekken tussen architect en CIO Office, beleidsmedewerker of opdrachtgever.

Visualisatie met als titel Architectuur in een digitale wereld. Te zien zijn enkele afbeeldingen die de samenwerking van architect en opdrachtgever uitbeelden, het proces om te komen van veranderopgave naar gedragen oplossing en acties van de architect (links) en de opdrachtgever / organisatie zelf (rechts). In kaders zijn zowel de veranderopgave als de gedragen oplossing verder omschreven, evenals wat een architect doet. Zie de pdf-versie voor een uitgebreidere alternatieve tekst.
Klik op de afbeelding voor vergroting of download het kennisbeeld (PDF, 228 kB)

Meer weten over het kennisbeeld

Architectuur in de digitale wereld bij RADIO
Download kennisbeeld (PDF, 228 kB)

Verwant bij RADIO:

Kennisbeeld Datagedreven Werken

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina.