Referentiemodel Gemeentelijke Basisgegevens Zaken (RGBZ)

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Gegevenswoordenboek.png
Een gegevenswoordenboek bevat een lijst van gegevenstypen (elementen) met vaak een gegevensdefinitie die omschrijft wat onder het gegeven moet worden verstaan en op welke manier het gegeven wordt genoteerd (bv karakterset, datumnotatie, waardenlijsten)

Eigenschappen

Werkingsgebiedgemeenten
BeschrijvingHet model specificeert de gegevens en hun samenhang die gemeenten, daarmee samenwerkende organisaties en hun klanten minimaal nodig hebben om voldoende op de hoogte te zijn van lopende en afgeronde zaken. Op basis van het model kunnen betrokkenen bij, en geïnteresseerden in een zaak geïnformeerd worden. Dit loopt van ex- en interne initiatoren van een zaak via medebehandelaars daarvan en belangstellenden in de publicatie van de zaak of het resultaat daarvan, tot management dat behoefte heeft aan sturingsinformatie. Met de gegevens in het model moet men ook (achteraf) een zaak kunnen verantwoorden, zowel inhoudelijk (is de zaak goed afgehandeld) als qua proces (is de zaak op de juiste wijze afgehandeld), en desgewenst de (behandeling van de) zaak kunnen reconstrueren.
OrganisatieKING gemeenten
Externe verwijzinghttp://www.kinggemeenten.nl/secties/zaakgericht-informatie-uitwisselen/informatiemodel-rgbz; http://www.gemmaonline.nl/index.php/Informatiemodel_Zaken_%28RGBZ%29
Laag binnen vijflaagsmodel3

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Referentiemodel Gemeentelijke Basisgegevens Zaken (RGBZ)Gebruikt
  • UML (Let op: pagina bestaat niet.)
Referentiemodel Gemeentelijke Basisgegevens Zaken (RGBZ)Is gerelateerd aan
Referentiemodel Gemeentelijke Basisgegevens Zaken (RGBZ)Is relevant binnen

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Zaak (Begrip)Heeft bronReferentiemodel Gemeentelijke Basisgegevens Zaken (RGBZ)