Regie op gegevens; het delen van gegevens onder regie van burger en ondernemer

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken


Verdiepingsronde (15.00-16.30 uur)
  • Discipl - a global Society Architecture
  • Regie op gegevensWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Het betreft hier alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zoals gestructureerd als ongestructureerd; het delen van gegevensWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Het betreft hier alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zoals gestructureerd als ongestructureerd onder regie van burger en ondernemer
Programma hele dag
logo NORA Gebruikersdag, de teksten NORA (blauw), Gebruikersdag (paars) en Nederlandse Overheid Referentie Architectuur (lichtblauw), voor een takje met daaraan puzzelstukjes in blauw en paars
Onderdeel van de NORA Gebruikersdag 19 november 2019, Verdiepingsronde

Programma
12:00 - 12:30 Opening
12:45 - 13:15 Breakout-ronde 1
13:30 - 14:00 Breakout-ronde 2
14:15 - 14:45 Breakout-ronde 3
15:00 - 16:30 Verdiepingsronde
16:45 - 17:30 Paneldiscussie met drankje
17:30 - 18:00 Netwerkborrel

Locatie: Rijkswaterstaat, Griffioenlaan 2, 3526 LA Utrecht.
Aanmelden: via pleio (t/m do 14 november).

Bijeenkomst op dinsdag 19 november 2019, 15:00 - 16:30 uur, locatie: Rijkswaterstaat

Adres: Griffioenlaan 2, 3526 LA Utrecht.
Doel: Deelnemers meenemen in de kansen en mogelijkheden van regie op gegevensWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Het betreft hier alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zoals gestructureerd als ongestructureerd, hoe dat op dit moment vorm krijgt en hoe het de toekomst mede zal bepalen
Doelgroep: Iedereen die zich met architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. bezighoudt in de publieke sector is welkom, dus zet deze uitnodiging gerust door in je netwerk.
Contactpersoon: Said El Aoufi en Sanne Giesen (programma Regie op Gegevens) .Logo van Regie op Gegevens: Blauwe tekst Regie, donkerblauwe tekst Op Gegevens, met daarvoor een zestal rondjes in blauwtinten die elk met een streep zijn verbonden met een blauw rondje in het midden.
Zelf je gegevensWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Het betreft hier alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zoals gestructureerd als ongestructureerd beheren en bewaren. Zelf bepalen welke gegevensWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Het betreft hier alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zoals gestructureerd als ongestructureerd je deelt. En wanneer, hoe lang en met wie je dat doet. Of het nu gaat om het wijzigen van je zorgverzekering, het afsluiten van een hypotheek of het regelen van aangepast vervoer. Het programma Regie op Gegevens onderzoekt in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken wat er nodig is om met vertrouwen aan het digitale verkeer deel te kunnen en te willen nemen. Dit doen we in samenwerking met publieke, private en maatschappelijke partijen.

De term regie op gegevensWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Het betreft hier alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zoals gestructureerd als ongestructureerd zingt al een tijdje rond in de digitale overheid, maar wat betekent het nu echt, nu en in de toekomst? Said El Aoufi en Sanne Giesen (programma Regie op Gegevens) nemen ons mee in deze ontwikkeling:

  • Hoe nieuw is het eigenlijk en waar wordt of is al ervaring opgedaan?
  • Welke nieuwe kansen en verbindingen ontstaan er?
  • Welke vraagstukken/dilemma’s spelen er vanuit de praktijk?
  • Wat is er nodig om regie op gegevensWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Het betreft hier alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zoals gestructureerd als ongestructureerd te kunnen hebben?
  • Wat moeten we de aankomende tijd gaan doen?