Review architectuur-uitwerking Interactie Digitale Overheid 2030 (MIDO)

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springenReview architectuur-uitwerking Interactie Digitale Overheid 2030 (MIDO)[bewerken]

vrijdag 3 mei 2024 - De afgelopen periode is de ‘Architectuur Digitale Overheid 2030’ uitgewerkt. Dit is een document voor deels bestuurders en deels architecten. Bureau MIDO en architecten van een brede groep overheidsorganisaties concretiseren dit per domein (Toegang, Interactie, Gegevensuitwisseling en Infrastructuur). Het domein Interactie is nu uitgewerkt in een document “20240501 Uitwerking Architectuur Interactie v0.5.pdf”. Op maandag 13 mei van 15:00 uur tot 16.30 uur wordt dit document in een online presentatie toegelicht.

Wil jij meehelpen met een review van het document over het domein Interactie? Of de online presentatie bijwonen? Neem dan contact op met bureau MIDO. De deadline voor de review is op 21 mei a.s.

Vervolg

De verwerking van de reviewopmerkingen moet leiden tot de eerste versie van de domeinarchitectuur die exclusief de laatste twee hoofdstukken aan de Architectuurraad wordt voorgelegd. De uitwerking van de laatste twee hoofdstukken zal in een volgende versie opnieuw ter review worden aangeboden.

Dit is ook een begin voor een op architectuur gebaseerde programmering van de ontwikkelingen in de digitale overheid. De bedoeling is het document periodiek te actualiseren waarbij nieuwe versies van de Architectuur Digitale Overheid, de inzichten van de architectuurwerkgroepen en andere ontwikkelingen worden verwerkt. Nieuwe inzichten in het document zullen omgekeerd in de Architectuur Digitale Overheid worden verwerkt.

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina.