Review domeinarchitectuur Gegevensuitwisseling Digitale Overheid 2030 (MIDO)

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springenReview domeinarchitectuur Gegevensuitwisseling Digitale Overheid 2030 (MIDO)[bewerken]

maandag 27 mei 2024 - De afgelopen periode is de ‘Architectuur Digitale Overheid 2030’ uitgewerkt. Dit is een document voor deels bestuurders en deels architecten. Bureau MIDO en architecten van een brede groep overheidsorganisaties concretiseren dit per domein (Toegang, Interactie, Gegevensuitwisseling en Infrastructuur). Het domein Gegevensuitwisseling is nu uitgewerkt in een document “Domeinarchitectuur Gegevensuitwisseling 1.9.pdf”. Op dinsdag 28 mei van 09:00 uur tot 10.30 uur wordt dit document in een online presentatie toegelicht.

Wil jij meehelpen met een review van het document over het domein Gegevensuitwisseling? Of de online presentatie bijwonen? Neem dan contact op met bureau MIDO. De deadline voor de review is op 17 juni a.s.

Vervolg

Het domein Gegevensuitwisseling is het product van bijdragen van een groep betrokkenen uit verschillende overheidsorganisaties. Bureau MIDO voert de eindredactie uit. De verwerking van de reviewopmerkingen moet leiden tot een nieuwe versie van de domeinarchitectuur die aan de Architectuurraad voorgelegd wordt.

Dit is ook een begin voor een op architectuur gebaseerde programmering van de ontwikkelingen in de digitale overheid. De bedoeling is periodiek het document te actualiseren waarbij nieuwe versies van de Architectuur Digitale Overheid, de inzichten van de architectuurwerkgroepen en andere ontwikkelingen verwerkt worden. Nieuwe inzichten in dit document zullen omgekeerd in de Architectuur Digitale Overheid verwerkt worden.

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina.