Sandbox/afbeeldingen

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken

Probleem 1: weergave binnen wiki

SVG’s worden slordig weergegeven in de wiki.

Mogelijke oorzaak

Om een bestand weer te geven, maakt mediawiki er een .png van. Dit gebeurt middels een converter. Er zijn verschillende converters, met elk hun voor- en nadelen. De standaard converter (die vermoedelijk nu is geïnstalleerd) is ImageMagick en die wordt afgeraden vanwege conversiefouten. Die fouten zien we dus.

Mogelijke oplossing

Een andere converter proberen en bekijken of die het beter doet. Bijvoorbeeld Batik is moeilijk te installeren maar wel heel accuraat. Inkscape kan ook nog. (Bron: http://www.mediawiki.org/wiki/Manual:Image_administration#SVG)

Voorbeelden

Een afbeelding in SVG-formaat

Vergeleken met hetzelfde bestand buiten de wiki (te bekijken door te klikken op de afbeelding en op de pagina die dan opent ook te klikken op de afbeelding) is deze svg-afbeelding onscherp en zijn de letters iets groter en (daardoor?) verschoven naar rechts.

Afbeelding in png-formaat

Een afbeelding in PNG-formaat

De afbeelding in png-formaat is exact hetzelfde binnen en buiten de wiki.

Probleem 2: openen in browser

SVG-afbeeldingen die door NCoppens worden opgeslagen vanuit Visio, kunnen niet worden geopend door IE9 en Firefox23. In de wiki worden ze wel weergegeven, dus de converter kan ze blijkbaar wel lezen en omzetten naar .png.

Voorbeeld

Een afbeelding in SVG-formaat

Deze SVG-afbeelding wordt weergegeven (als .png) binnen de wiki, maar daarbuiten is hij niet te openen vanwege een parsefout.