Seminar Thesauri Best Practices 25 maart

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vanwege het RIVM-advies is deze bijeenkomst geannuleerd.

Bijeenkomst op woensdag 25 maart 2020, 13.30-17.30 uur, locatie: RCE Amersfoort: Smallepad 5, 3811 MG Amersfoort.
Doel: Kennisdelen, inspireren en van elkaar leren.
Aanmelden: Aanmeldformulier.

Mini-seminar thesauri


GEANNULEERD: Op 25 maart is bij RCE in Amersfoort een mini-seminar met een overzicht van thesauri showcases, tooling & best practices uit verschillende sectoren.
:Sprekers van: Koninklijke Bibliotheek, Nictiz, VU/CWI, Informatiehuis Water, PLDN, ArchiXL

Een thesaurus is een gestructureerde verzameling van woorden, veelal voorzien van definities, synoniemen en andere beschrijvende informatie. Thesauri bestaan al heel lang en zijn een belangrijke basis voor onder meer de collecties van bibliotheken. In een wereld waarin de rol van data toeneemt neemt ook het belang van thesauri toe. Thesauri zijn bij uitstek geschikt om betekenis te geven aan woorden in specifieke domeinen. Linked Data standaarden zoals SKOS maken het mogelijk om de thesaurus zelf ook gewoon als data te beschouwen en verregaand te integreren met andere data. Genoeg redenen om een mini-seminar over het onderwerp te organiseren.

Het vindt plaats bij RCE op de Smallepad 5 in Amersfoort. Reizen per openbaar vervoer is aanbevolen. Parkeren is op eigen gelegenheid in de buurt van RCE. Aan het seminar zijn geen kosten verbonden.

Bekijk het programma op de website van Platform Linked Data Nederland