Sjabloon:Aandacht nodig

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit sjabloon is bedoeld voor pagina's die geraakt worden door het RFC Bindende architectuurafspraken 2022 en waarvan beheer beoordeelt dat ze niet in het geheel komen te vervallen, maar herzien moeten worden omdat er waarschijnlijk wel behoefte aan blijft na 1-1-2023. Het gaat dan bijvoorbeeld om pagina's die:

  • Een actualisatieslag nodig hebben die verder gaat dan alleen het RFC
  • Inhoudelijk eigendom zijn van expertgroepen of externe contactpersonen en dus niet alleen door NORA Beheer veranderd kunnen worden (zoals thema's, standaarden, bouwstenen, architecturen)
  • Geheel herschreven moeten worden voor de nieuwe situatie (zoals Help-pagina's)
  • Rechtstreeks raken aan de verwachte wijzigingen in opzet en structuur van noraonline volgend jaar (zie evt Sandbox:grote verhaal van NORA)

Het sjabloon maakt het allereerst gemakkelijk om een backlog te creëren van pagina's waar NORA Beheer achter aan moet om ze te (laten) actualiseren. Omdat die backlog realistisch gezien niet volledig afgewerkt gaat worden voor 1-1-2023 zet het bovendien een waarschuwing voor bezoekers dat de pagina's niet geheel actueel zijn en aan herziening toe zijn.

Dit sjabloon voeg je op de gewenste plaats (meestal bovenin) toe met de volgende code:

{{Aandacht nodig}}

Het sjabloon plaatst een banner die vergelijkbaar is met de pagina's die na 1-1-2023 komen te vervallen (zie Sjabloon:Status principes), met als tekst:

Let op: Deze pagina moet nog herzien worden in het kader van het RFC Bindende architectuurafspraken 2022 dat per 1-1-2023 ingaat. Er is een backlog van informatieve pagina's die geraakt worden door deze ingrijpende veranderingen.

Help mee bij het herzien en actualiseren van deze pagina: nora@ictu.nl