Sjabloon:IAM

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit sjabloon is bedoeld voor alle pagina's die vallen binnen het thema Identity & Access Management (IAM). Het geeft de categorie IAM mee aan de pagina en toont een kader aan de rechterkant van de pagina waarin de thema-afbeelding getoond wordt en daaronder een link naar het thema is opgenomen. Daar weer onder komt (als je die opgeeft) een beschrijvende tekst, de contactpersoon voor de pagina, het mailadres om feedback aan te sturen, de laatste wijzigingsdatum van de pagina en de personen die hebben bijgedragen aan de pagina.

Het sjabloon biedt ook de mogelijkheid om weer te geven dat de pagina in review is of is geweest. Op basis van die waarde vertoont het reviewinformatie of een link naar de reviewresultaten.

Je gebruikt het sjabloon door de volgende code toe te voegen aan de pagina:

{{IAM
|Beschrijving=
|Contactpersoon=
|e-Mailadres=
|Redactionele wijzigingsdatumDatum waarop de laatste versie is geïmplementeerd of de laatste wijziging is aangebracht.=
|Review=
|Bijdragen door=
|Extra tekst=
}}

Vul achter de = de gewenste waarde in, waarbij geldt:

 • Beschrijving: beschrijvende tekst die je nog vóór de contactpersoon wilt vermelden. Bijvoorbeeld het doel van de pagina in een review.
 • Contactpersoon: de inhoudelijk eigenaar van de pagina, vul hier de naam in zoals je die wilt tonen. De contactpersoon is verplicht: laat je deze eigenschap leeg dan zie je een leeg veld contactpersoon.
 • e-Mailadres: geef hier het mailadres op waarheen rechtstreeks feedback over de pagina gestuurd mag worden, meestal dat van de contactpersoon. Mails gaan standaard in cc naar nora@ictu.nl, als je dit veld leeg laat gaan ze alleen naar nora@ictu.nl.
 • Redactionele wijzigingsdatumDatum waarop de laatste versie is geïmplementeerd of de laatste wijziging is aangebracht.: geef hier de datum van de laatste inhoudelijke aanpassing op, of een andere herkenbare indicatie van de versie, of laat het leeg.
 • Review: Kies hier uit "ja" of "afgelopen" als de pagina in review is (geweest). Laat het leeg tot er daadwerkelijk een review plaatsvindt of heeft plaatsgevonden.
 • Bijdragen door: plaats hier de namen van personen die hebben bijgedragen aan de pagina en het ok vinden dat ze worden genoemd (buiten de contactpersoon)
 • Extra tekst: links of andere toevoegingen die je in het kader wilt tonen onder de vaste elementen. Je kunt dit ook leeg of weglaten.

Benodigde CSS:

.metadata th {

  vertical-align: top;
  text-align: left;
}
th.tussenkop {

  text-align: center;
  font-size: 120%;
  padding-top: 20px;
  padding-bottom: 4px;
}

Voorbeeld sjabloon

Schematische weergave van de processen die vallen binnen Identity & Access Management. Linksonder de afnemer die toegang wil tot dienst D, met een zwarte pijl naar de paarse cirkel Toegang verlenen. Rechts de dienst, met een zwarte pijl terug naar toegang verlenen, waarbij staat: Toegangseisen van dienst D zijn: 1 Zekerheid Z over de juistheid van ID, 2 ID moet bevoegd zijn, 3 eventuele andere eisen. Vervolgens lopen vier paarse pijlen uit de cirkel toegang verlenen, met tekst per pijl (v.l.n.r.): 1 Wie is dit? 2 Wat mag ID? 3 Hier checken we andere eisen. 4 Voldoet ID aan eisen, dan krijgt die toegang, anders niet. Pijl 1 (Wie is dit?) verwijst naar een lichtblauwe cirkel Identiteitenbeheer, via de tekst Authenticatiemiddel. In de blauwe cirkel staat: - Personen - Computers - Apps - Dingen (IOT). In de rand van de cirkel staat rechtsonder: Levert digitale identiteiten. Pijl 2, met de tekst "Wat mag ID?" leidt naar een oranje cirkel boven toegang verlenen met de tekst "Bevoegdhedenbeheer". Naar deze cirkel verwijst een blauwe pijl vanaf link met de tekst "Levert digitale identiteiten." Een zwarte pijl wijst vanaf Bevoegdhedenbeheer naar Toegang verlenen met de tekst 'ID is wel/niet bevoegd voor Dienst D." Binnen in de oranje cirkel Bevoegdhedenbeheer is een gele cirkel Machtigen. Een tweede paarse pijl leidt van Toegang verlenen naar de Dienst, met de tekst "Voldoet ID aan eisen, dan krijgt die toegang, anders niet." Pijl 3, (Hier checken we andere eisen) leidt naar een wolk. Pijl 4, (Voldoet ID aan eisen, dan krijgt die toegang, anders niet) leidt naar de dienst.
Deze pagina is onderdeel van het thema
Identity & Access Management (IAM)