Sjabloon:Maatregel

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Deze opmaaksjabloon is voor elementtype Maatregel.

  • De metadata-eigenschappen worden opgesoms met html list data-eigenschappen.
  • Regelbeheer-specifiek:
    • Indien bij een maatregel staat dat het onderdeel is van Leidraad Regelbeheer (thema) wordt Categorie:Elementen van regelbeheer toegevoegd.
    • Indien er een 'is gerelateerd aan'-relatie staat naar een Aspect van regelbeheer, kijkt de wiki of dat aspect gerelateerd is aan een themaprincipe. Is dat het geval, dan wordt de afgeleide relatie berekend en als een realiseert-relatie getoond. Bij voorbeeld: Maatregel X -> gerelateerd aan -> Aspect Y -> gerelateerd aan -> Themaprincipe Z; dan wordt gezet: Maatregel X -> realiseert -> Themaprincipe Z.
  • Functionaliteit die mogelijk nog toegevoegd moet worden: mogelijkheid om de status centraal te regelen voor een thema. Als 'onderdeel van' is ingevuld, een 'banner' tonen voor dat brondocument. Of, de 'status'-gegevens kunnen overnemen.


Voorbeeld

Maatregel
ID:
TEST01
Onderdeel van:
Voorbeeld brondocument
Type maatregel:
maatregeltype
Status:
Concept
toelichting van de status
Alle maatregelen

Analysefunctionaliteit voor juridisch onderzoek en voor ontwerp.

Toelichting

Vóór of tijdens het modelleren van regels worden interpretatiekwesties blootgelegd. Deze kwesties worden voorzien van een analyse, die in dit bouwblok wordt uitgevoerd.

Het bouwblok omvat functionaliteit voor juridisch onderzoek, zoals zoeken, bewaren van zoekresultaten, verwijzen naar bronnen. Het blok bevat tevens functionaliteit voor ontwerpers. Zij analyseren bijvoorbeeld de logica in beslisregels, of gegevens en de semantiek daarvan.

Een belangrijk onderdeel van analyse is het oplossen van conflicten tussen verschillende interpretaties. In juridische domeinen is een dergelijk conflict niet uitzonderlijk, maar juist heel gangbaar, omdat er twee partijen zijn die een voor hen gunstige interpretatie van de regels bepleiten.

Gerelateerde functionaliteit

Is relevant binnen aspecten