Wiki bekijken

Ga naar: navigatie, zoeken
AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)
Beschrijving Per 25 mei 2018 is de algemene verordening Per 25 mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum nog maar één privacywet geldt in de hele Europese Unie (EU). De [[Wet Bescherming Persoonsgegevens]] geldt dan niet meer. In feite is de AVG nu al van toepassing (28 mei 2016) maar wordt zij pas gehandhaafd vanaf 28 mei 2018. rdt zij pas gehandhaafd vanaf 28 mei 2018.
Elementtype Beleidskader +
Externe verwijzing https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/over-privacy/wetten/algemene-verordening-gegevensbescherming-avg  +
GraphViz icoon Bestand:Beleidskader icon.png +
Laag binnen vijflaagsmodel 1  +
Organisatie Europese Unie  +
Toelichting Herziening Europese privacywetgeving: De E Herziening Europese privacywetgeving: De Europese privacyrichtlijn werd vastgesteld toen internet nog in de kinderschoenen stond. Daarom is de Europese privacywetgeving de afgelopen jaren herzien. Het resultaat is een algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en een aparte richtlijn voor gegevensbescherming bij opsporing en vervolging. Deze richtlijn is alleen bedoeld voor politie en justitie en blijft daarom hier verder buiten beschouwing. De AVG zorgt onder meer voor: * versterking en uitbreiding van privacyrechten; * meer verantwoordelijkheden voor organisaties; * dezelfde, stevige bevoegdheden voor alle Europese privacytoezichthouders. voor alle Europese privacytoezichthouders.
Categorieën Elementen  + , Beleidskaders  + , Privacy  + , ISOR  +
WijzigingsdatumDit is een speciale eigenschap in de wiki. 6 augustus 2019 13:19:22  +
eigenschappen verbergen die hierheen verwijzen 
Afnemer heeft inzage - Zaakgericht werken + Heeft bron
 

 

Voer de naam in van de pagina waar u met browsen wilt beginnen.
Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Weergaven
Handelingen
Hulpmiddelen