Wiki bekijken

Ga naar: navigatie, zoeken
Categorie:APIs
Alt-tekst Wordcloud met woorden rond API, zoals developers, use en many.  +
Beschrijving Het eenvoudig uitwisselen van informatie i Het eenvoudig uitwisselen van informatie is voor organisaties belangrijk om gebruikers te bedienen en gegevensstromen efficiënt te laten verlopen. Daarvoor moeten applicaties goed met elkaar kunnen communiceren. API's spelen dan een belangrijke rol. Een Application Programming Interface (API) is een combinatie van technische bestanden, documentatie en andere ondersteuning die helpen bij het aanroepen van externe applicaties. Het is een soort koppelvlak plus documentatie en hulpmiddelen. pelvlak plus documentatie en hulpmiddelen.
Contactpersoon -  +
Direct aan de slag Binnen de Omgevingswet is een API-strategi Binnen de Omgevingswet is een API-strategie opgesteld. [[GEMMA (Gemeentelijke ModelArchitectuur)|GEMMA]] wil zich hierbij aansluiten voor gemeentelijke architectuur. In deze API-strategie zijn verdere regels opgesteld waaraan API's moeten voldoen. Waar mogelijk wordt gerefereerd aan bestaande standaarden. De meeste moderne API's zijn webgebaseerd (en doorgaans in JSON): daarom is het nuttig om ook over de URI's afspraken te maken. g om ook over de URI's afspraken te maken.
Elementtype Thema +
Expertgroep  
Expertgroep tekst Er is nog geen verband of organisatie die zich dit onderwerp heeft toegeëigend
GraphViz icoon Bestand:Thema icon.png +
Meer informatie Nuttige links  +
Onderschrift Wordcloud API, overgenomen van [https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Apisssss.gif wikimedia commons]  +
Plaatje Apisssss.gif  +
Px 400  +
Relevantie De kerneigenschappen van Restful API’s zij De kerneigenschappen van Restful API’s zijn eenvoud, bruikbaarheid en schaalbaarheid. Deze eigenschappen maken het voor een platform goed mogelijk om data en diensten beschikbaar te stellen en zoveel mogelijk gebruikers te bereiken. Ook voor de overheid kunnen Open API's bijdragen aan het hergebruik van IT-middelen en efficiëntere gegevensuitwisseling. elen en efficiëntere gegevensuitwisseling.
Samen leren en zoeken Er zijn diverse overheidsorganisaties die al bezig zijn met dit onderwerp. U kunt van hun ervaringen leren en direct deelnemen aan de lopende discussies.
Heeft ongeldige waarde voorDit is een speciale eigenschap in de wiki. Links direct aan de slag  + , Links samen leren en zoeken  + , Links meer informatie  +
WijzigingsdatumDit is een speciale eigenschap in de wiki. 6 augustus 2019 13:19:37  +
Subcategorie vanDit is een speciale eigenschap in de wiki. Thema's  + , Data op het web  + , Placeholder  + , APIs  + , Elementen  + , Landingspagina's thema  +
eigenschappen verbergen die hierheen verwijzen 
  Er verwijzen geen eigenschappen naar deze pagina.
 

 

Voer de naam in van de pagina waar u met browsen wilt beginnen.
Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Weergaven
Handelingen
Hulpmiddelen