Wiki bekijken

Ga naar: navigatie, zoeken
Eén verantwoordelijke organisatie - Zaakgericht werken
Elementtype Uitwerking +
GraphViz icoon Bestand:Uitwerking icon.png +
ID AP27  +
Implicaties * Voor iedere zaak is één eindverantwoorde * Voor iedere zaak is één eindverantwoordelijke met doorzettingsmacht benoemd. * Voor een zaak met meerdere deelzaken is de verantwoordelijke voor de hoofdzaak de eindverantwoordelijke. Er kunnen daarnaast meerdere deelverantwoordelijken voor deelzaken zijn. * In notificaties wordt de (eind)verantwoordelijke van de zaak als contactpersoon vermeld. * De (eind)verantwoordelijke heeft toegang tot alle benodigde informatie voor de zaak. * Zaakinformatie kan hiervoor (over organisaties heen) eenvoudig worden geraadpleegd. * Voortgangsinformatie over de zaak is (over organisaties heen) raadpleegbaar. * Er is inzicht in alle stappen die tot nu toe zijn genomen en, voor zover bekend, de stappen die nog volgen tot het eindresultaat (tijdlijn). g volgen tot het eindresultaat (tijdlijn).
Onderdeel van Zaakgericht Werken +
Realiseert Een verantwoordelijke organisatie +
Status actualiteit Concept  +
Toelichting Dit principe is vooral van betekenis voor Dit principe is vooral van betekenis voor Zaakgericht werken in ketens. Er is altijd '''één organisatie eindverantwoordelijk''', ook bij gebundelde dienstverlening. Als ketenpartners met een eigen dienst een bijdrage leveren aan de gebundelde dienst, dan hebben zij daarvoor een eigen zaak, maar het resultaat ervan wordt geleverd aan de eindverantwoordelijke organisatie die de gebundelde dienst levert en daarvoor een hoofdzaak uitvoert. <br> Het kan voorkomen dat een ondergeschikte dienstverlener adviserend werkt voor een opdrachtgever die de hoofdzaak uitvoert, en dat de ondergeschikte dienstverlener daarbij gegevens verzamelt die niet beschikbaar mogen komen voor de opdrachtgever (bijvoorbeeld bij medische keuringen). In dat geval is de eindverantwoordelijke organisatie die de dienst aan de burger levert, wel eindverantwoordelijk voor de voortgang en het resultaat, maar niet voor alle inhoud. het resultaat, maar niet voor alle inhoud.
Voorbeelden De burger vraagt bij de gemeente een vergunning aan, waarvoor de gemeente advies inwint bij de brandweer. De gemeente is eindverantwoordelijk en de burger kan de gemeente aanspreken op voortgang en resultaat van het geheel.
Heeft ongeldige waarde voorDit is een speciale eigenschap in de wiki. Realiseert  +
Categorieën Elementen  + , Uitwerkingen van princpes  + , Eisen  + , Uitspraken  + , Implicaties  +
WijzigingsdatumDit is een speciale eigenschap in de wiki. 6 augustus 2019 13:09:22  +
eigenschappen verbergen die hierheen verwijzen 
  Er verwijzen geen eigenschappen naar deze pagina.
 

 

Voer de naam in van de pagina waar u met browsen wilt beginnen.
Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Weergaven
Handelingen
Hulpmiddelen