Start NORA Gebruikersweek mei 2021

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
logo NORA Gebruikersweek

Bijeenkomst op dinsdag 25 mei 2021, 12:30 - 13.30 uur, locatie: MS teams, met ondersteuning via Mentimeter.
Doel: Feestelijk en inhoudelijk aftrappen van de NORA Gebruikersweek
Doelgroep: Iedereen die zich bezig houdt met architectuur in de publieke sector
Contactpersoon: Sandra van Dalen, nora@ictu.nl .Startsessie van de NORA Gebruikersweek 25 mei tot 4 juni 2021. De officiële opening was door Gerdine Keijzer-Baldé, Plaatsvervangend Secretaris-Generaal van het ministerie van Economische Zaken.

Gerdine Keijzer-Baldé in de sessie

Zij sprak haar verbondenheid uit met architectuur, in haar functie als CIO maar ook in eerdere werkkringen. Het thema Samen sprak haar bovendien aan, waarbij ze naast attitude en een gemeenschappelijke taal vooral ook slimme ontwerpen als basisvoorwaarde ziet om samen te kunnen werken aan een betere digitale overheid. Zij benoemde daarnaast de meerwaarde die architecten kunnen hebben als zij met concrete voorbeelden en heldere formuleringen abstracte en complexe zaken uit kunnen leggen. En ze ging in op de manier waarop architectuur ingebed is in de huidige plannen van het ministerie en, in de vorm van een ICT Landschapsarchitect, in de I-strategie van het Rijk. Lees haar volledige speech op Transcript Start NORA Gebruikersweek.

Na de officiële opening blikten we vooruit op het programma en brachten we de verwachtingen van de deelnemers in kaart via Mentimeter (zie Mentimeterresultaten Start NORA Gebruikersweek mei 2021.pdf (PDF, 1,72 MB)). En vervolgens lag de vloer open voor het inhoudelijke gesprek, als goed omen en afspiegeling voor de rest van de Gebruikersweek!

Screenshot sessie. Op de foto van links naar rechts: Marieke Vos (Gebruiker:M.M.Vos), Sandra van Dalen (Gebruiker:Sandra van Dalen), Eric Brouwer (Eric Brouwer), twee deelnemers van de Gebruikersweek (geanonimiseerd), Gerdine Keijzer-Baldé, Wendy Pragt (Gebruiker:Wendy Pragt) en nog twee geanonimiseerde deelnemers.