State of the art in IT security

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springenEigenschappen

Publicatiedatum2020
OrganisatieTeleTrusT
Externe verwijzinghttps://www.teletrust.de/en/publikationen/broschueren/state-of-the-art-in-it-security/
BrontypeRapport
ToelichtingIn veel Europese landen streven de nationale wetgevers naar de doelstelling om de tekortkomingen in de IT-beveiliging te verminderen. Daarnaast is sinds 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU) 2016/679 met zijn hoge eisen aan technische en organisatorische maatregelen van kracht.

De juridische bronnen eisen dat IT-beveiliging wordt gebracht tot het niveau van "state of the art", maar zeggen niet wat hier inhoudelijk onder moet worden begrepen.

In Duitsland heeft TeleTrusT - IT Security Association Germany richtlijnen geschreven die, in samenwerking met het Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging van de Europese Unie (ENISA), in het Engels en hert Nederlands worden gepubliceerd.

Het document gepubliceerd over de "state of the art" in IT-beveiliging biedt concrete adviezen en aanbevelingen voor actie. Deze richtlijnen zijn bedoeld om zowel bedrijven, aanbieders (fabrikanten, dienstverleners) te helpen bij het bepalen van de "state of the art" in de zin van de IT-beveiligingswetgeving.
Laag binnen vijflaagsmodel0

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt