Technische upgrade noraonline.nl op 17 mei 2021

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Technische upgrade noraonline.nl op 17 mei 2021[bewerken]

dinsdag 4 mei 2021 - Update: de upgrade is op 17 mei voltooid.

Op 17 mei vind een technische upgrade plaats van noraonline.nl naar een nieuwere versie van het onderliggende platform. We zorgen voor een snelle overgang met zo min mogelijk verstoring. Daarvoor is het nodig dat de inhoud die dag bevroren wordt. Met deze nieuwe versie blijven we bij met de nieuwe functionaliteiten en beveiligingsupdates van de open source software. Tegelijk wordt de Digitoegankelijkheid verbeterd en wordt infrastructuur vervangen waardoor we weer aan alle verplichte open standaarden voldoen.

Inhoud bevroren op 17 mei

Vanaf 8 uur 's ochtends op 17 mei 2021 wordt noraonline op 'alleen lezen' gezet. Vanaf dat moment kunnen pagina's niet aangepast worden, zodat op de achtergrond het platform kan worden aangepast. Als de upgrade op de achtergrond klaar is wordt het platform gewisseld. Bij die wissel kan de NORA online een paar minuten onbereikbaar zijn. Als dit voltooid is komt de website weer online - we kondigen dit uiteraard aan in een nieuwsbericht hier en op Twitter (@NORArchitectuur).

Impact voor de meeste gebruikers klein

  • Inhoudelijk verandert er niets en ook de structuur van de wiki blijft hetzelfde. De meeste bezoekers zullen dan ook niets merken van de wijziging. Voor gevorderde gebruikers zijn de wijzigingen samengevat in de Release Notes voor WikiXL 3.0.
  • De striktere ICT-beveiligingsrichtlijnen van het NCSC vereisen een specifieke configuratie van TLS. Dit wordt mogelijk op het vernieuwde platform, waardoor NORA van 92% compliancy naar 100% gaat in de meting van internet.nl.
  • Toegankelijkheid van NORA online voor mensen met een beperking is verbeterd. Voor deze upgrade is een audit uitgevoerd op NORA online door een externe expert. De bevindingen die betrekking hadden op NORA's eigen uitbreidingen en content zijn doorgevoerd. Na deze upgrade zal NORA online opnieuw getest worden.

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina.