Themasessie Digitale Authenticatie en identificatie

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
NB: Deze themasessie is onderdeel van het inhoudelijk programma rondom de NORA Gebruikersraad van 14 november 2017 (Uitnodiging (PDF, 550 kB)). De Themasessies Digitale Authenticatie en identificatieHet bekend maken van de identiteit van personen, organisaties of IT-voorzieningen., Privacy by Design en Digitale Mobiliteit vinden gelijktijdig plaats in verschillende zaaltjes. Na afloop van deze sessies worden de nieuwste ontwikkelingen van de NORA gepresenteerd. Gelijktijdig vergaderen de leden van de NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur Gebruikersraad. We sluiten om 17.00 uur af met een borrel voor alle deelnemers van deze dag.
Bijeenkomst op dinsdag 14 november 2017, 13.20-15.45 uur, locatie: ICTU, vergaderzaal eerste verdieping.
Doel: laatste ontwikkelingen in kaart brengen, kennisbehoefte inventariseren en uitwerken komende periode om tot gedeelde architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. oplossingen te komen
Doelgroep: architecten en collega’s uit de publieke sector actief betrokken op dit themaAanmelden: nora@ictu.nl
Contactpersoon: Menno Gmelig Meijling
In de aanloop naar de eIDAS-wetgeving en de nieuwe eID zijn alle overheden zich druk aan het voorbereiden op nieuwe authenticatieHet aantonen dat degene die zich identificeert ook daadwerkelijk degene is die zich als zodanig voorgeeft: ben je het ook echt? Authenticatie noemt men ook wel verificatie van de identiteit.-voorzieningen. Het is een complex landschap aan het worden die iedere organisatie voor keuzes stelt zonder al te veel houvast. In de themasessie bespreken we de laatste ontwikkelingen aan het front, we inventariseren welke functionele behoeften er in brede zin zijn gerelateerd aan authenticatieHet aantonen dat degene die zich identificeert ook daadwerkelijk degene is die zich als zodanig voorgeeft: ben je het ook echt? Authenticatie noemt men ook wel verificatie van de identiteit., welke beelden er zijn over de gewenste situatie binnen een paar jaar. De sessie is tevens de start van een initiatief voor de komende periode. Daarin onderzoeken we met de deelnemende domeinen welke oplossingen er mogelijk zijn binnen de wetgeving. Partijen ondersteunen elkaar bij implementatie vraagstukken en helpen mee NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur te verrijken met gedeelde kennis.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Hulpmiddelen