Themasessie Doop van de DERA, de jongste dochter van NORA

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken


NORA Gebruikersdag 29-11-2018
Ronde 3 (16.00-17.00 uur)
Impressie volledige middag
logo NORA Gebruikersdag, de teksten NORA (blauw), Gebruikersdag (paars) en Nederlandse Overheid Referentie Architectuur (lichtblauw), voor een takje met daaraan puzzelstukjes in blauw en paars
Deze sessie was onderdeel van de Presentaties, impressie en vervolgstappen van NORA Gebruikersdag 29 november 2018 gepubliceerd.

Deze middag kende drie ronden van parallelsessies. Van alle sessies is een sfeerimpressie met foto's, presentatie(s) en vervolgacties gepubliceerd.

Een impressie van de dag en links naar alle sessies is te vinden op Presentaties, impressie en vervolgstappen van NORA Gebruikersdag 29 november 2018 gepubliceerd.

Foto van drie geboortekaartjes van DERA op een tafel. Op elk kaartje staat een blauwe kinderwagen, waarvan de romp lijkt op een pacman. De wagen staat voor een gestippelde paarse horizon, waarop in paarstinten een ooievaarsnest en twee molentjes van Kinderkerke te zien zijn. De pacman lijkt de horizon op te eten. Boven de horizon vliegt een die ooievaar met achter zich een banier, waarop de vraag gesteld wordt: Hebban alla vogala al digitale nesten?

Bijeenkomst op donderdag 29 november 2018, 16.00-17.00 uur, locatie: The Hague Security Delta (HSD) Adres:Wilhelmina van Pruisenweg 104, 2595 AN Den Haag.
Doel: Laten zien hoe de Digitaal Erfgoed Referentie Architectuur tot stand is gekomen, wat hiervan de meerwaarde is en wat voor consequenties dat heeft voor de deelnemers
Doelgroep: Professionals van buiten het Netwerk Digitaal Erfgoed die geïnteresseerd zijn in architectuur ontwikkeling binnen de publieke sector, open data en wellicht ook in gebruik van erfgoedinformatie
Contactpersoon: Bram Gaakeer .
Norbert Jansen, projectleider NORA, heet de DERA welkom in de NORA Familie. Voor alle aanwezigen is er een papieren geboortekaartje, dat uiteraard ook digitaal ontsloten is.

Vervolgens gaf Bram Gaakeer (min. OCW) een uitgebreide presentatie (PDF, 389 kB) over de totstandkoming en de inhoud van de DERA (Digitale Erfgoed Referentie Architectuur). Dat leverde een geanimeerde discussie op met de aanwezigen over zaken als vindbaarheid, eigenaarschap en auteursrecht.


Na een inhoudelijk rijk uurtje met de nodige vragen gingen we naadloos over in de netwerkborrel voor alle deelnemers aan de Gebruikersdag. De gesprekken waren goed, de drankjes vloeibaar en de hapjes gingen snel...

Foto van enkele aanwezigen bij de borrel, onherkenbaar in beeld, die met elkaar staan te praten bij sta-tafels.
De gesprekken waren goed
Foto van half opgegeten hapjes op borreltafel
De drankjes waren vloeibaar en de hapjes gingen snel...