Themasessie Hoe kunnen we onze gegevens vertrouwen?

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken


NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur Gebruikersdag 29 mei 2018
Ronde 1 (13.30-14.30 uur)
Alle rondes
logo NORA Gebruikersdag, de teksten NORA (blauw), Gebruikersdag (paars) en Nederlandse Overheid Referentie Architectuur (lichtblauw), voor een takje met daaraan puzzelstukjes in blauw en paars
Deze sessie is onderdeel van de NORA Gebruikersdag 29 mei 2018. De middag wordt om 13.00 uur centraal afgetrapt, daarna zijn er drie rondes met themasessies.

Alle sessies vinden plaats bij CBS Den Haag, zonder aanmelding en geldig identiteitsbewijs kun je dit gebouw helaas niet binnen. Aanmelding per sessie, uiterlijk donderdag 24 mei 2018 15.00 uur.

Bijeenkomst op dinsdag 29 mei 2018, locatie: CBS, Henri Faasdreef 312, 2492 JP Den Haag.
Doel: Een eerste voorstel maken voor kwaliteitscriteria voor gegevensWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Het betreft hier alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zoals gestructureerd als ongestructureerd
Doelgroep: Iedereen die zich bezig houdt met gegevensmanagement, zoals informatiearchitecten, informatie- en gegevensmanagers, beheerders gegevenswoordenboeken.
Contactpersoon: Gijsbert Kruithof
Aanmelden: Gijsbert.kruithof@nationaalarchief.nl.


In deze sessie willen we vanuit de Expertgroep Gegevensmanagement een eerste voorstel doen voor kwaliteitscriteria voor gegevensWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Het betreft hier alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zoals gestructureerd als ongestructureerd. Graag nodigen we je uit om mee te denken en input te leveren.

  • Wat zijn de kwaliteitscriteria binnen gegevensmanagement?
  • Hoe zorgen we dat onze overheidsgegevens te vertrouwen zijn?
  • En wat zijn de aspecten waar we op moeten letten?

Deze sessie is een werksessie, waarin we een eerste conceptset aan kwaliteitscriteria zullen reviewen en verder uitwerken.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Hulpmiddelen