Themasessie Review IAM - wat waren de reacties en hoe gaan we verder?

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken


NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur Gebruikersdag 29-11-2018
Ronde 1 (13.00-14.00 uur)
Alle rondes
logo NORA Gebruikersdag, de teksten NORA (blauw), Gebruikersdag (paars) en Nederlandse Overheid Referentie Architectuur (lichtblauw), voor een takje met daaraan puzzelstukjes in blauw en paars
Deze sessie is onderdeel van de NORA Gebruikersdag 29 november 2018. De middag wordt om 12.30 uur centraal afgetrapt, daarna zijn er drie ronden. Je kiest bij aanmelding naar welke sessie je per ronde gaat.

De Gebruikersdag vindt plaats bij HSD, in het zelfde gebouw als ICTU (Routebeschrijving).

Aanmelden kan tot ma 26 november 17.00 uur via pleio (geen account nodig).

Aanmelden Gebruikersdag.
Bijeenkomst op donderdag 29 november 2018, 13.00-14.00 uur, locatie: The Hague Security Delta (HSD) Adres:Wilhelmina van Pruisenweg 104, 2595 AN Den Haag.
Doel: De stand van zaken van het thema Identity & Access Management bij NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur delen en de vervolgstappen schetsen
Doelgroep: Iedereen die interesse heeft in Identity & Access Management
Aanmelden: aanmelden via pleio.Een van de belangrijkste vraagstukken die de Digitale Overheid bezighoudt, of het nu gaat om zorg, onderwijs of belastingen, is Identity & Access Management. Het afgelopen jaar is een expertgroep van NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur de uitdaging aangegaan om een gemeenschappelijke taal te vinden waarin we serieus kennis kunnen delen en discussiëren over dit thema.

In augustus en september liep een openbare review over het eerste concept dat ze hebben opgeleverd. Ze vroegen of het begrijpelijk was, of je het kon gebruiken, waar je meerwaarde zag en waar die meerwaarde nog ontbrak voor je eigen praktijk. En ze vroegen die oproep door te zetten naar collega's van alle organisaties in de publieke sector.

Nou, dat hebben ze geweten. Meer dan driehonderd reviewopmerkingen kwamen binnen uit alle hoeken en gaten. In de rijkdom van reacties werd het belang van het onderwerp duidelijk, de behoefte aan duiding, maar ook de verschillende visies die er leven.

De expertgroep is dan ook niet uit het veld geslagen, maar juist dankbaar voor de input. Nu zijn zij bezig met de inventarisatie en analysefase, waarna nieuwe concepten geschreven moeten worden. In deze informatieve themasessie vertellen ze meer over de aard en inhoud van de reacties, het proces waar ze nu in zitten en de vervolgstappen die ze hopen te zetten in 2019.

Deze sessie staat open voor alle geïnteresseerden, ook voor hen die geen reviewopmerkingen hebben ingestuurd. Publicatie van de reacties en vervolgstappen volgt na 29 november.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Hulpmiddelen