Uitnodiging uitreiking gouden API en consultatiebijeenkomst Nederlandse API-strategie

Uit NORA Online
Uitnodiging consultatiebijeenkomst Nederlandse API-strategie en uitreiking gouden API
Ga naar: navigatie, zoeken


Uitnodiging uitreiking gouden API en consultatiebijeenkomst Nederlandse API-strategie[bewerken]

maandag 21 januari 2019 -

Tekening van een gouden standbeeldje of award van een aapje op een plateau met usb-ingang voor een horizon.
De Gouden API

13 februari 2019 is er vanaf 13.00 uur in de Prodentfabriek in Amersfoort een consultatiebijeenkomst over de Nederlandse API-strategie. Ook wordt tijdens die bijeenkomst de Gouden API uitgereikt, voor de beste API van de Nederlandse overheid. Namens Geonovum en het kennisplatform API mogen we jullie van harte uitnodigen daarbij aanwezig te zijn.

Consultatie API-strategie

Bij het implementeren van een API kan je veel keuzes maken. Wat is dan wijsheid? En hoe kunnen we komen tot uniforme API-oplossingen voor overheidsdata? Met deze vragen in gedachte, is begin 2018 het Kennisplatform API’s gestart. In dit platform delen verschillende organisaties hun kennis over het toepassen van API’s en verkennen zij nut en noodzaak om de aanpak van API’s onderling af te stemmen en waar nodig te standaardiseren. Op 13 februari presenteert het Kennisplatform de conceptversie van een Nederlandse API strategie die vanaf die dag in consultatie gaat.

Beste API van de overheid

Ook maakt het Kennisplatform API deze dag bekend wie van de tien genomineerden naar huis gaat met het gouden API voor de 'beste API van de overheid'. Een vakjury buigt zich momenteel over de vraag welke genomineerde API zich het meeste onderscheidt op de aspecten toegankelijkheid, implementeerbaarheid en waarde voor de eindgebruiker. Het wordt spannend!

Verder programma

Naast de consultatie en prijsuitreiking, verzorgt Theo Peters van de VNG een werksessie over het developers portal en Marcel Reuvers van Kadaster een API-feedback sessie. Ook zijn er verschillende picknicksessies waarbij je kunt aanschuiven om bijgepraat te raken op bijvoorbeeld de GDI en APIs, OASv3 en het profiel openid connect. En natuurlijk is er alle ruimte om bij te praten.

Meer informatie en aanmelden

Deze uitnodiging is overgenomen van de mailchimp-versie. Contactpersoon voor deze sessie is Frank Terpstra (Geonovum). Inschrijven kan via het webformulier bij de mailchimp-uitnodiging.

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina.